BH. REDITELJ

Srđan Vuletić o svom filmu "Gym": Bavimo se gorućom temom, u zadnjih godinu dana ubijeno je 15 žena

Radimo to na specifičan način tako što se ne bavimo tim problemom nakon što se desi, nego pokušavamo da analiziramo kako može doći do toga

Srđan Vuletić. Avaz

N. Ajnadžić - Dž. Vilajet

19.8.2024

Uoči projekcije filma "Gym" u Ljetnom kinu Coca-Cola, ekipa ostvarenja s rediteljem Srđanom Vuletićem na čelu prodefilirala je crvenim tepihom četvrte večeri jubilarnog 30. Sarajevo Film Festivala.

"Gym" govori o nasilju nad ženama.

Vuletić je prošetao crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta, a u kratkoj izjavi za medije dotakao se različitih emocija koje izaziva film "Gym".

- Pa da vam kažem, nažalost goruća je tema jer u zadnjih godinu dana je ubijeno 15 žena. Naš film se bavi nasiljem nad ženama na jedan vrlo specifičan način tako što se ne bavimo tim problemom nakon što se desi, nego pokušavamo da analiziramo kako može doći do toga.

Šta se dešava, kako se svi alarmi ne popale, kako prođu crvene zastavice i onda dođe do situacija koje ne želimo da gledamo - rekao je Vuletić.

Ekipa filma Gym podržala je akciju spašavanja rijeke Une od izgradnje hidrocentrale na izvoru rijeke u mjestu Donja Suvaja (općina Gračac) u Republici Hrvatskoj.

Majice su ranije nosili i bh. rediteljica Jasmila Žbanić te glumci Mirvad Kurić i Feđa Štukan, kao i aktivistkinje Fondacije ACT, Marsela Pećanac i Lejla Kusturica.

Majice je dizajnirala Šejla Kamerić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.