FESTIVALSKI TRG

Razgovor s ekipom serije “Princ iz Eleja”, koja je osvojila brojne nagrade

Zanimljivo je da se cjelokupna ekipa poznaje dugi niz godina, te da pripadaju i istoj generaciji

Ekipa serije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

20.8.2024

Na Festivalskom Trgu održan je razgovor s ekipom serije “Princ iz Eleja”. Ova serija je osvojila Srce Sarajeva za TV serije u dvije kategorije, a najbolji glumac u kategoriji komedije je Alen Muratović koji u seriji igra glavnog junaka.

Radnja serije se većinski odvija u Sarajevu kada se glavni glumac vrati iz Amerike i očekuje slavu, a ne dočeka ga to što očekuje. U svemu tome ga bodri njegova supruga koja je njegov najveći fan, a njeno porijeklo je iz Amerike i ona se navikava na bosanski način živita.

Oni su na Sarajevo Film Festivalu predstavili drugu sezoju serije “Princ iz Eleja”. Zanimljivo je da se cjelokupna ekipa poznaje dugi niz godina, te da pripadaju i istoj generaciji.

Prva se prisutnima obratila Elma Tataragić, autorica serije.

- Davno je počela ta priča 2015. godine kada smo radili neku reklamnu kampanju koja je bila kao komedija i bilo nam je dobro što radimo skupa, pomislili smo kako bi bilo dobro da nešto krenemo. Interesantno je kada smo počeli pisati prije tih devet godina, da smo pisali za Alena ulogu. On nam je bio neko jedini siguran i naše Srce Sarajeva - kazala je Tataragić.

Alen je govorio kako je protumačio svoj lik Mikija u seriji.

- Što se tiče godina, ne bih se tu negdje s Mikijem identifikovao, ali čak bih poželio nekad te neke Mikijeve osobine, to slijepo vjerovanje bez obzira što je to uzaludna opcija za svakoga, ali je negdje i zdravlje. Jednostavno njegov lik ne dozvoljava da se zabrine oko nečega, preživljava iz dana u dan i jedina mu je briga hoće li postati slavan - kazao je Muratović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.