FESTIVALSKI TRG

Ekipa serije "Kotlina": U drugoj sezoni potpuno druga lokacija, a stižu i novi glumci

Kada radite, radite ozbiljno bez obzira na to da li imate nagradu ili ne, rekao je Štukan

Ekipa serije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

22.8.2024

Na festivalskom trgu poslijepodne, u sklopu “Advent Premiere Press Corner”, gostovala je ekipa serije “Kotlina”.

Autor “Kotline” je bh. Autor Danis Tanović, a serija je na ovogodišnjem SFF-u dobila Srce Sarajeva za najbolju dramsku seriju.

To je kriminalistička serija koja je snimljena u koprodukciji BH Telecoma.

Glumci iz prve sezone su Feđa Štukan, Boris Ler, Ida Keškić, Mario Knezović, Amar Čustović, Vedran Tuce, Semir Krivić i Vanesa Glođo, a njima se u drugoj sezoni pridružuju Snežana Vidović, Anita Kajasa, Tarik Filipović, Alen Muratović, Helena Vuković, Faruk Hajdarević, Katarina Kaća Dorić, Faketa Salihbegović Avdagić, Lamija Salihović, Edin Avdagić te hrvatski glumci Goran Navojec i Leona Paraminski.

Štukan je objasnio da li su nagrade iz prve sezone bile obavezujuće, kako bi u novoj sezoni pružili još više.

- Ne bih rekao da je to bilo bitno. Kada radite, radite ozbiljno bez obzira na to da li imate nagradu ili ne. Nagrada nije dio procesa stvaranja. Na nekim psihološkim nivoima, nagrada nema veze sa stvaranjem karaktera to je unutrašnji posao - kazao je on.

U novoj sezoni radnja se odvija u Historijskom muzeju, a jedan od aspekata je istraga samopisa zemljičkih rudara ispod Titove skulpture.

- Mislim da smo u prvoj sezoni imali izazova. Direktno smo bili u muzeju i adaptirali muzej kao takav, što je bio osnovni problem. Zatim smo se suočili s problemima u vezi s muzejem, iako smo se trudili da ne skrivamo ništa, ali je to već bilo poznato. U drugoj sezoni smo odlučili da sve bude u Historijskom muzeju. Početak smo smatrali značajnim, jer smo željeli da se nešto specijalno desi - kazao je glumac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.