NOMINACIJA ZA OSKAR

Objavljene fotografije sa seta novog filma Anđeline Đoli: Fanovi podijeljeni

Malo sam iznenađena što su joj dali ulogu, jedan je od komentara

Sa seta. Instagram/Vanity Fair

N. Aj.

24.8.2024

Časopis "Vanity Fair" objavio je dvije nove fotografije sa seta biografskog filma o Mariji Kalas (Callas), nazvanog "Maria". Iako su neki fanovi oduševljeni odabirom Anđeline Đoli (Angelina Jolie) za glavnu ulogu, drugi vjeruju da nije trebala glumiti najveću opernu divu svih vremena.

Film je režirao Pablo Larain (Larrain) koji je 2016. godine radio na biografskom filmu "Jackie", u kojem je Džeki Kenedi (Jackie Kennedy) utjelovila Natali Portlan (Natalie), te 2021. godine na psihološkoj drami "Spencer", u kojoj je princezu Dajanu (Dianu) glumila Kristin Stjuart (Stewart). Stjuart i Portman nominirane su za Oskara u kategoriji najbolje glavne glumice, a već se priča da bi i Đoli mogla dočekati ista sudbina.

Larain je u intervjuu za "Vanity Fair" otkrio da je oduvijek htio sarađivati s Đoli. Prišao joj je 2021. godine čim je završio sa snimanjem filma "Spencer". Zamolio ju je da pogleda film, što je oskarovka i učinila. Psihološka drama ju je toliko oduševila da je odmah nazvala redatelja i rekla mu da želi raditi s njim. Larain joj je zatim ponudio ulogu u filmu "Maria".

Reditelj je također potvrdio da je "Maria" posljednji film u njegovoj trilogiji biografskih filmova o legendarnim ženama koje su obilježile historiju. Radnja filma događa se u Parizu, sedamdesetih godina prošlog stoljeća, netom prije Kalasine smrti.

- Postala je zbroj svih tragedija koje je igrala na pozornici. Film je priča o ženi koja pokušava pronaći vlastiti glas, identitet i učiniti nešto za sebe, nakon što je cijeli svoj život posvetila publici širom svijeta - rekao je Larain.

Nove fotografije sa seta, koje je snimio Đolin sin Paks (Pax), možete pogledati u nastavku.

Iako je na velikim platnima nismo gledali još od 2021. godine, kada se pojavila u superherojskom filmu "Eternals", neki fanovi su skeptični oko Anđeline Đoli u ulozi Marije Kalas.

- Anđelina Đoli je prekrasna, ali uopće ne izgleda kao Maria Kalas. Malo sam iznenađena što su joj dali ulogu. Uopće ne izgleda kao Grkinja - napisala je jedna korisnica Reddita.

Drugi korisnik je dodao da je jako stresno.

- Maria je boginja, Larain nikada ne radi greške, ali svejedno me strah da će ovo biti promašaj - dodao je drugi korisnik.

- Baš me zanima na što će ovo sličiti. Marija Kalas je prema mom mišljenju legenda i mislim da Đoli nema dostojanstvenost i žestinu koje su potrebne za ovakvu ulogu. Stvarno se nadam da je moja zabrinutost neopravdana - dodao je treći.

Ipak, neki fanovi optimističniji oko Đoli.

- Ne volim biografske filmove, pogotovo one o muzičarima, ali pogledat ću ovo zbog Anđeline - napisao je jedan fan, dok je drugi dodao: 

- Ove fotografije su prekrasne. Jedva čekam vidjeti je na velikom platnu.

Biografski film "Maria" imat će premijeru na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.