ULAZ BESPLATAN

Izbor filmova iz programa 30. Sarajevo Film Festivala u Visokom, Gradačcu i Jajcu

Projekcije u Visokom, Gradačcu i Jajcu održavaju se u organizaciji Obala Art Centra iz Sarajeva

30. Sarajevo Film Festival. Instagram

FENA

29.8.2024

Nakon završetka 30. Sarajevo Film Festivala gdje je publika od 16. do 23. avgusta gledala filmove u Sarajevu, Mostaru i Tuzli, izbor filmova iz programa bit će prikazan u još tri grada u Bosni i Hercegovini – Visoko, Gradačac i Jajce. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Publika će imati priliku da pogleda filmove u Visokom od 29. augusta do 01. septembra, a filmovi će se prikazivati na dvije lokacije – u 18 sati u Kulturnom centru Altindag – Visoko te u 20 sati na Trgu Matrakčije.

U Gradačcu filmska smotra je od 05. do 07. septembra, a projekcije će se održavati u dva termina, u 18.00 sati i u 21.00 sat, u kinu Gradačac.

U Jajcu će filmovi biti prikazivani od 06. do 08. septembra, u Muzeju II zasjedanja AVNOJ-a, u terminima u 18.00 sati i u 21.00 sat.

Ljubitelji filmova imat će priliku gledati filmove: film Danisa Tanovića “Nakon ljeta”,film “Blok 5” Klemena Dvornika, bh.film “Gym” Srđana Vuletića.

Iz dječijeg programa je film „Tri prijatelja“ Nursena Çetin Körekena,“Tajanstvena šuma” Alexisa Ducorda i Vincenta Paronnauda, kao i filmovi „Ka nepoznatoj zemlji” redatelja Mahdija Fleifela, „Max i ekipa staraca“ redatelja Winfrieda Oelsnera, „Proslava“ Brune Ankovića.

Projekcije u Visokom, Gradačcu i Jajcu održavaju se u organizaciji Obala Art Centra iz Sarajeva, uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma i dio su projekta „Operacija kino – putujuće solarno kino Sarajevo Film Festivala“, saopćeno je iz SFF-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.