JOŠ JEDAN INCIDENT?

Drama u Veneciji: Organizatori filmskog festivala prisiljeni razvojiti Angelinu i Brada

Bivši supružnici u Veneciji predstavlaju svoje nove filmske uloge, a organizatori su morali poduzeti posebne mjere oko njihovog susreta

Foto: Jean-Paul Pelissier/Reuters/

D. H.

29.8.2024

Ovogodišnji Venecijanski filmski festival privukao je najistaknutija lica sedme umjetnosti, uključujući bivše supružnike Anđelinu Džoli (Angelinu Jolie) (49) i Breda Pita  (Brad Pitt) (60). U nastojanju da izbjegnu eventualnu dramu i ispoštuju činjenicu da se vjerojatno ni sami glumci ne bi voljeli naći u bliskom susretu, organizatori su ih preventivno razdvojili, javlja Page Six.

- Angelina će biti prisutna prvog dana, u četvrtak 29. avgusta, a nakon toga će s redateljem filma 'Maria', Pablom Larrainom, otputovati na Telluride Film Festival u Coloradu. Brad dolazi u subotu u Veneciju. Nema šanse da im se isprepletu putevi - poručio je umjetnički direktor Alberto Barbera.

Angelina je u utorak stigla u Italiju kako bi predstavila svoj najnoviji uradak 'Maria', koji govori o životu operne pjevačice Marije Kalas (Callas). Pitt će s druge strane, u drugom terminu, predstavljati film 'Wolves' u kojem glumi zajedno s Džordžom Klunijem (Georgeo Clooney).

Upoznali se 2005.

Bivši supružnici upoznali su se na filmskom događaju, odnosno na snimanju filma 'Gospodin i gospođa Smith' 2005. godine. Nije im dugo trebalo da započnu vezu, koja se nastavila brakom sklopljenim 2014. godine, u kojemu su dobili troje biološke djece - Vivienne, Knoxa i Shiloh, te troje posvojene djece - Maddoxa, Zaharu i Paxa.

Dvije godine nakon što su ljubav okrunili brakom, Angelina je tražila razvod, navodeći "nepomirljive razlike" kao razlog. Detalji njihovog narušenog odnosa ubrzo su počeli curiti u javnost, a saznalo se i kako njihov brak nije bio ni blizu idealan kao što su ga prikazivali. Incident koji je pokrenuo lavinu reakcija javnosti dogodio se na letu iz Francuske za Kaliforniju kada je Brad navodno rekao da su djeca razmažena i da ih treba dovesti u red. Na tom je letu navodno "gušio jedno dijete, drugo udario po licu i uhvatio Angelinu za glavu te je tresao". Nakon incidenta, Angelina je prijavila Brada za zlostavljanje i navela kako on ima problema s alkoholom.

Brad je nešto kasnije tražio zajedničko skrbništvo nad djecom, dok je Angelina inzistirala na isključivom skrbništvu uz pravo posjeta za njega. Rješenje je, navodno, postignuto 2018. godine, no pravna bitka traje do danas.

Nedavno se, osamnaestogodišnja Shiloh, odrekla oca preko novina, a prije nje to su učinili i Vivienne, Pax i Maddox. "Pokušao je puno puta, ali djeca ne žele odgovoriti na njegove pozive. Ruke su mu vezane," rekao je izvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.