BRITANSKA ZVIJEZDA

Majkl Kejn je imao tri uslova za prihvatanje uloga, jedan je posebno neobičan

Kao i svaki glumac i on je prihvatao loše uloge, a onda je osmislio tri uslova koji moraju da budu ispunjeni ne bi li pristao na ulogu

Majkl Kejn. Platforma X

Avaz.ba

14.9.2024

Britanska zvijezda Majkl Kejn, koji više ne glumi, odigrao je različite likove u brojnim filmovima tokom dugogodišnje bogate karijere.

Kao i svaki glumac i on je prihvatao loše uloge, a onda je osmislio tri uslova koji moraju da budu ispunjeni ne bi li pristao da se pojavi u nekom projektu i na taj način na najmanju moguću mjeru sveo promašaje.

Kako prenosi Far Out Magazine, slavni glumac je u jednom intervjuu priznao da je prihvatao puno loših scenarija i radio sa mnogo lijenih reditelja.

Onda je odlučio da želi da radi na filmovima koji ga stvarno zanimaju i sa rediteljima, scenaristima i producentima koji će pristati na njegove uslove.

Prvo pravilo – dobar reditelj, čak i ako je nepoznat. Drugo pravilo – dobar scenario. Treće, vrlo specifično i neuobičajeno pravilo – dobra lokacija i mogućnost da povede svoju porodicu.

- Ako otvorim scenario i pročitam da lik luta najmračnijim dijelovima Afrike, odmah ga zatvaram - otkrio je glumac.

Podsjetimo, Majkl Kejn je u oktobru prošle godine objavio da se povlači iz glume. Nagrađen je Oskarom, Zlatnim globusom i Baftom i igrao je u više od 160 filmova tokom karijere koja je trajala sedamdeset godina.

Prošlog novembra je objavio svoj prvi roman “Smrtonosna igra”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.