OTRKIO TAJNU MRŠANJA

Milan Marić izgubio 24 kilograma zbog uloge uz pomoć jedne stvari

Promjena u kilaži nije samo puko gubljenje kilograma i kupovina novih stvari, rekao je glumac

Milan Marić. Mileta Mirčetić

E. T.

prije 13 sati 35 minuta

Jedan od najpoželjnijih glumaca iz Srbije, Milan Marić, jedan je od rijetkih koji se odvažio na drastičnu promjenu kilaže zarad uloge.

Iako je to čest slučaj u Holivudu, na primjeru Hoakina Finiksa (Joaquin Phoenix), malo ko se od naših usudio na veliku transformaciju. Uglavnom to rade isključivo zbog lične želje i zdravlja.

Milan Marić. Mileta Mirčetić

Ali, Milan Marić se svojevremeno zbog uloge ruskog pisca Sergeja Dovlatova ugojio čak 30 kilograma, a potom zbog tumačenja uloge legendarnog Tome Zdravkovića smršao je sa 103 na 79 kilograma.

Rješenje se krilo u količini hrane u obrocima, pa je iz ishrane izbacio jedan obrok.

- Promjena u kilaži nije samo puko gubljenje kilograma i kupovina novih stvari, već promjena u glavi i odnosu ka svom tijelu. To nije tijelo na koje si ti navikao. Osjećaš, kao da si u tuđem tijelu, treba ti period adaptacije. Nije samo teško ugojiti se, već i kad mnogo smršaš taj gubitak utiče na tebe - rekao je Marić za Blic i istakao da je gladovanje ono što je njemu pomoglo da izgubi kilograme.

- Pokušao sam razne dijete i ništa nije uspjelo. Moja dijeta je gladovanje. Posao glumca je takav da mi nemamo ustaljeni bioritam. Nekada moraš da ustaneš u šest da bi radio, a nekad snimaš cijelu noć. Uradio sam najprostiju stvar - prepolovio sam obroke. Izbacio sam hljeb i sada manje koristim skrob u ishrani. Jedan obrok sam izbacio, a druge prepolovio. Za dva mjeseca je to dalo rezulate - otkrio je glumac.

Njegova dijeta nije posebno preporučljiva, jer može da bude drastična za organizam, a iako daje rezultate, oni uglavnom ne budu trajni kad se osoba vrati starom režimu ishrane. Ipak, Milan ističe da je njegova dijeta, zapravo, gladovanje i ograđuje se od bilo kakvih preporuka, ovo je bilo nešto što je morao da učini tako brzo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.