U ORLANDU

Fanovi "Harry Potter-a" podizanjem čarobnih štapića odali počast preminuloj Megi Smit

Ovu tradiciju fanovi “Harryja Pottera” održavaju uvijek kada umre neki glumac iz popularnog serijala

Sa okupljanja. Screenshot

E. T.

prije 11 sati 15 minuta

Veliki fanovi “Harry Potter-a” okupili su se u Orlandu i ispred tematskog parka u kojem se nalazi replika dvorca Hogvorts (Hogwarts), a povodom vijesti o smrti glumice Megi Smit (Maggie Smith), koja je utjelovila profesoricu Minervu MekGonagal (McGonagall) u serijalu o “Harryju Potteru”.

Ovu tradiciju fanovi “Harryja Pottera” održavaju uvijek kada umre neki glumac iz popularnog serijala.

Započeli su je 2002. godine nakon smrti Ričarda Harisa (Richarda Harrisa), koji je glumio profesora Dambldorea (Dumbledorea) u prva dva filma.

"Prvi put da sam zaplakao zbog smrti poznate osobe, Megi je bila i ostat će legenda", "Zaslužila je sve i više od ovoga", bili su samo neki od komentara tužnih fanova.


Podsjećamo, vijest o smrti Smit saopćila je njena porodica.

"S velikom tugom moramo objaviti smrt Dame Megi Smit. Preminula je mirno u bolnici rano jutros, u petak, 27. septembra. Kao veoma privatna osoba, bila je s prijateljima i porodicom do samog kraja. Iza sebe ostavlja dva sina i petero unučadi pune ljubavi koji su shrvani gubitkom izvanredne majke i bake - pisalo je u izjavi njeznih sinova Tobija Stivensa (Tobyja Stephensa) i Krisa Larkina (Chrisa).

Novijim generacijama gledalaca Smit je postala prepoznatljiva po ulozi profesorice Minerve. Ova uloga donijela joj je globalnu popularnost, a njen lik, stroga, ali pravedna profesorica, postao je voljen među publikom svih uzrasta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.