TRAGEDIJA NA SETU

Uskoro premijera filma na čijem je snimanju Alek Boldvin usmrtio snimateljicu Halinu Hačins

Nakon užasnog događaja, Boldvin se povukao iz javnosti i na kraju je oslobođen optužbi za nenamjerno ubistvo

Svjetska premijera u novembru na poljskom Camerimage Film Festivalu. AP

E. Ag.

prije 3 sata 9 minuta

Nesretni vestern "Rust" s Alekom Boldvinom (Alec Baldwin) i Travisom Fimelom (Fimmel) u glavnim ulogama imat će svjetsku premijeru u novembru na poljskom Camerimage Film Festivalu. No, Boldvin će teško nazočiti premijeri i prošetati crvenim tepihom nakon kobnog snimanja otprije tri godine.

Tim više jer je na festivalu zakazan panel s redateljem filma Džoelom Souzom (Joel) i snimateljicom Bjankom Klin (Bianca Cline) koja je uskočila kao zamjena za tragično stradalu snimateljicu Halinu Hačins (Halyne Hutchins). U razgovoru o drami iza kulisa Souzi i Klin pridružit će se i mentor pokojnice Stiven Lajthil (Stephen Lighthill).

Halina Hačins upucana na setu. Facebook

Očekuje se da će okupljeni raspravljati o tome kako je produkcija filma nastavljena nakon tragedije na setu, kad je, snimajući scenu pucanja s pravim pištoljem, Boldvin upucao Hačins i povijest se ponovila nakon što je Brandon Li (Lee) smrtno stradao tokom rada na "Vrani".

Nakon užasnog događaja, Boldvin se povukao iz javnosti i na kraju je oslobođen optužbi za nenamjerno ubistvo, a neki filmaši počeli su izbjegavati koristiti pravo oružje na setovima, poput redatelja nove "Vrane" Ruperta Sandersa.

"Rust", inače, priča priču o "13-godišnjem dječaku koji, prepušten sam sebi i svom mlađem bratu nakon smrti njihovih roditelja 1880-ih u Vjomingu, odlazi u bijeg sa svojim davno otuđenim djedom nakon što je osuđen na vješanje zbog nesretnog ubojstva lokalnog rančera". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.