INDIJANA

Kijanu Rivs sletio sa staze u prvoj profesionalnoj autoutrci: Jedva izbjegao sudar

Zvijezda „Matrixa“ izgubila je kontrolu nad svojom Toyotom

Nezgoda se dogodila negdje na polovini utrke. AP

E. Ag.

prije 2 sata 25 minuta

Glumac Kijanu Rivs (Keanu Reeves, 60) zamalo se sudario za vrijeme svoje prve profesionalne autoutrke na jednoj od najpoznatijih staza na svijetu, Indianapolis Motor Speedway u Indijani.

Zvijezda „Matrixa“ izgubila je kontrolu nad svojom Toyotom tokom devetog kruga na utrci „Toyota GR Cup Series“ koju je vozio ove subote, piše Page Six.

Dok je skretao, glumac je sa staze sletio na travu i za dlaku izbjegao sudar s drugim vozačem. Nezgoda se dogodila negdje na polovici utrke koja traje 45 minuta, a Rivs se uspio ponovno vratiti na stazu neozlijeđen i kroz cilj proći 23.

Kako piše AP News, u ukupnom se poretku plasirao kao 31. od 35. automobila pa bi se tako trebao natjecati i u drugoj, današnjoj utrci. Rivs vozi automobil br. 92 BRZRKR, koji promovira njegov grafički roman „The Book of Elsewhere“, koji je debitirao u julu.

Rivs ima prethodnog iskustva na stazi, jer je 2009. godine osvojio Toyotinu „Grand Prix of Long Beach“ utrku. Zvijezda „Johna Wicka“ veliki je obožavatelj utrka jer je u julu zapažen na utrci „MotoGP Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland“ u Njemačkoj sa svojom dugogodišnjom djevojkom Aleksandrom Grant (Alexandra).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.