JET SET

Evo koju je legendarnu pjesmu odbio Zdravko Čolić, a danas je veliki hit!

Avaz.ba

28.12.2017

Teško je nabrojati sve hitove Zdravka Čolića, a i sam "Čola" često ističe da mu ni koncerti od tri sata nisu dovoljni da bi otpjevao sve numere koje publika traži. Međutim, postoje i pjesme koje je Zdravko, svojevremeno odbio da snimi, a koje su kasnije, u izvođenju drugih pjevača i grupa, postale veliki hitovi.

Zbog jedne od tih numera Čola i dan danas poprilično žali. 

Momčilo Bajagić "Bajaga", tada još član “Riblje čorbe” ponudio mu je još 1983. pjesme koje je napisao zajedno sa Mišom Aleksićem – “Tvoje oči” i “Afrika”.

Čolić ih je uvrstio na album “Šta mi radiš”, ali je, pritom, odbio treću numeru iz tog paketa – legendarnu pjesmu “Kad hodaš”.

Čuvena balada, jedna od malobrojnih “Čorbinih” pjesama za koje je, pored muzike, i tekst napisao Bajaga, završila je na albumu “Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju” (1984).  Ubrzo po izlasku ovog izdanja Bajaga je, podsjetimo, napustio matični bend, započeo solo karijeru i “Kad hodaš” uvrstio u svoj koncertni repertoar, a često je izvodi i “Čorba”. 

Naravno, treba imati u vidu da je tokom osamdesetih bila velika produkcija autora i hitova, pa je sasvim razumljivo bilo da se ponekad dese greške poput ove Čoline…

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.