SANKCIJE

Starleta sigurnosna prijetnja: Soraja Vučelić deportirana za Crnu Goru i ima zabranu ulaska u Srbiju

Telegraf.rs/Blic.rs

2.6.2018

Bivša učesnica "Velikog brata" i TV lice Soraja Vučelić, kako saznaje ''Telegraf'', protjerana je iz Srbije i proglašena sigurnosno rizičnom osobom.

Soraja je prije nekoliko dana deportirana za Crnu Goru, s obzirom na to da je crnogorski državljanin.

- Soraja je po povratku iz Turske privedena na aerodromu u Beogradu, kada su je nakon zadržavanja pogranične policije prvim letom deportirali za Crnu Goru. Proglašena je sigurnosno rizičnom osobom, s obzirom na to da Srbija ima operativna saznanja da Soraja ima kontakte sa sumnjivim osobama iz Crne Gore - tvrdi izvor ''Telegrafa''.

- Spisak nepoželjnih osoba nedavno je revidiran i na spisku se našlo više od 120 osoba iz Crne Gore, dok se na crnogorskom spisku nalazi oko 100 osoba iz Srbije - priča izvor ''Telegrafa''.

Prema pisanju "Blica", Soraji Vučelić je zabranjen ulazak u sladu sa Zakonom o strancima, na osnovu kog se bez posebnog obrazloženja ulazak u zemlju može zabraniti stranim državljanima u cilju zaštite javnog poretka ili sigurnosti Srbije i njenih građana. Spisak postoji odranije, ali je on nedavno proširen i tada je na njega dospjelo i Sorajino ime. Imena u registru su tajna i čak ni osobe koje su na spisku se ne obavještavaju o tome, već da ne mogu u Srbiju saznaju tek kada se pojave na graničnom prijelazu.

Starleta je više puta saslušavana u policiji i postoje informacije da je bliska s ljudima iz jednog od zaraćenih kriminalnih klanova, čiji je sukob do sada odnio više od 20 žrtava.

U središtu istrage o ubistvu


Soraja Vučelić bila je u središtu istrage o ubistvu Armina Muše Osmanagića, vođe kriminalnog klana iz Bara, koji je u centru tog primorskog grada likvidiran 16. septembra 2014. godine. Naime, Soraja, koja je ranije živjela u Baru, sjedila je u Osmanagićevom kafiću „Sevoja“, i to za njegovim stolom. Navodno, trebalo je da od Osmanagića uzme Maserati za potrebe snimanja svog spota. Nedugo poslije njenog odlaska, Osmanović je ubijen.

Starletu je, na zahtjev barske policije, o tom slučaju, tačnije o njenim saznanjima o likvidaciji, saslušali inspektori beogradske Policijske uprave.

- Trenutak ubistva nisam vidjela i mnogo mi je žao što je Osmanagić stradao jer mi je bio drag - rekla je Soraja medijima poslije ubistva Osmanagića.

Ovaj zločin još nije rasvijetljen.

Osmanagić je u žižu javnosti dospio 2004., kad ga je tadašnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Mićo Orlandić označio kao jednog od učesnika ubistva urednika Dana Duška Jovanovića. Važio je za vođu jedne barske kriminalne grupe, suprotstavljene kriminalnoj organizaciji na čijem je čelu nekada bio Luka Đurović, blizak saradnik Luke Bojovića.

Ljubavna veza sa ozloglašenim hakerom

Soraja je navodno nekada bila i u emotivnoj vezi sa hakerom Milošem Čujovićem, kojeg je i posjećivala u pritvoru u Spužu. Čujović, koji je državljanin Srbije, osuđen je za internet-prevaru, ali je platio jemstvo od 230.000 eura, nakon čega ga je crnogorsko pravosuđe pustilo na slobodu. On je to iskoristio, pa je pobjegao iz Crne Gore. 

U medijima se spominjalo da je upravo Čujović kupio Soraji džip koji je zapaljen u Podgorici krajem oktobra 2015. godine. 

Soraja i Madam Željka

Soraja je dovođena u vezu i s Kotorankom Željkom Rolović, poznatom kao Madam Željka, koja je hapšena i osuđena zbog organiziranja prostitucije uljeto 2015. godine. Navodno su se družile, a upoznale su se u Domu za nezbrinutu djecu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.