NOVOSTI

Hologram Ejmi Vajnhaus kreće na turneju krajem naredne godine

Prihodi od prodaje karata će otići u Fond “Ejmi Vajnhaus”, koji su osnovali članovi porodice nakon smrti pjevačice

Ejmi Vajnhaus

CDM

12.10.2018

Otac Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse), pokojne britanske soul zvijezde, najavljuje da će krajem naredne godine organizovati specijalnu hologramsku turneju.

Ejmi, koja je imala samo 27 godina kada je umrla, “izvešće” digitalno remasterizovane aranžmane ispred benda koji će svirati uživo i imaće i prateće pjevačice, piše britanski Metro.

“Ovo je ispunjenje sna za nas”, rekao je Ejmin otac Mič (Mitch) i dodao:

- Vidjeti je opet kako pjeva je nešto što ne može riječima da se opiše. Muzika naše kćerke dotakla je živote miliona ljudi i ono što je ostavila za sobom je neprocjenjivo.

Prihodi od prodaje karata će otići u Fond “Ejmi Vajnhaus”, koji su osnovali članovi porodice nakon smrti pjevačice.

- Fanovi su tražili nešto novo od Ejmi, ali zaista nema ničeg novog. Smatramo da ćemo ih ovim koncertom zadovoljiti, a prikupićemo i dodatna sredstva za Fond - rekao je Mič.

Postojala je sumnja u organizaciju ovakve turneje, a jedan komentar njenog obožavaoca to dobro sumira:

Velika većina njenih fanova ipak je oduševljena idejom, te napominju da će pratiti ovu turneju.

Iako ova tehnologija još ne dozvoljava hologramu da se kreće kroz scenu, očekuje se da će nastup, koji je planiran za kraj 2019. godine, trajati od 75 do 100 minuta.

Engleska, 27-godišnja muzička zvijezda Ejmi Vajnhaus, pronađena je mrtva u svom stanu u sjevernom Londonu, 23. jula 2011. godine.

Posljednji koncert koji je pokojna pjevačica održala je 18. juna u Beogradu. Nakon, kako su mediji pisali, “skandaloznog koncerta”, i debakla na samom startu evropske turneje, Ejmi je otkazala koncerte u Istanbulu i Atini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.