ŠOKANTNO

Lagao da je bolestan: Kreatoru Darku Kostiću prijeti još jedno hapšenje

Izbjegao ročište

Uhapšeni Darko Kostić. Blic

Blic.rs

22.11.2018

Modni kreator Darko Kostić, optužen da je spolno uznemiravao dvojicu mladića, ni sedmi dan otkad je izbjegao ročište zbog iznenadne bolesti, nije donio opravdanje sudu. 

Zbog toga, ukoliko se sljedeći put ne pojavi na suđenju, prijeti mu hapšenje - novi pritvor, saznaje "Blic".

Prošlog utorka, 13. novembra, trebalo je da se iz drugog puta održi suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću zbog optužbe da je spolno uznemiravao dvojicu mladića. Kostić, uprkos tome što je primio poziv, nazvao je svog advokata večer pred ročište i žalio se na "trovanje hranom".

Poručio je Kostić, a rekao je njegov branilac sudu, da će se "potruditi da dođe". Međutim, nikome se više nije javio.

- Zbog tog koraka modnog kreatora, odnosno nepoštovanja suda i njegovih odluka, ukoliko sljedeći put modni kreator ne pristupi suđenju, prijeti mu hapšenje, odnosno novi pritvor - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Podsjećamo, Darko Kostić uhapšen je 22. juna ove godine po prijavi maloljetnika L. J. (15), koji je modnog kreatora optužio da ga je spolno uznemiravao i podmetnuo mu ilegalni preparat za potenciju.

Ovaj tinejdžer na saslušanju kod tužioca kroz suze je gotovo tri sata pričao kako ga je modni kreator napastvovao. U samom iskazu L. J. je pričao o lascivnim porukama koje mu je Kostić slao, a kojima je, kako se vjeruje, pokušao da ga namami u svoj stan.

Među njima je i ona koja opisuje događaj kada mu je Kostić bez njegovog znanja podvalio "kamagru" - ilegalni preparat za potenciju.

Uz to, mladić je detaljno opisao događaj koji je prethodio hapšenju kreatora, kada je Kostić pokušao nasilu da ga uvede u svoj dom.

Tinejdžer mu se tada istrgao iz ruku i pocijepane majice pobjegao iz zgrade. Prethodno je portiru rekao šta mu se dogodilo, nakon čega ga je policija uhapsila.

Nakon hapšenja, Kostić je u pritvoru proveo nešto više od mjesec i po i pušten je da se brani sa slobode. Tokom istrage, osim iskaza maloljetnika, tužilaštvo je prikupilo i mnoge druge dokaze koji pokazuju da je Kostić počinio ovo krivično djelo. 

Iskaz je dao i mladić B. Š. (22), koji je, također, prijavio kreatora policiji nakon što je ovaj navodno pokušao da ga natjera na seksualni odnos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.