NAŠA TEMA

Koga bi poznate ličnosti povele sa sobom na pusti otok: Vuletić bi s veselom Majli Sajrus, Mančić bira Džejmija Olivera

Sarah Čerkez bira pjevačicu Šade, koja je obilježila njen pubertet

Bogdan: Želja mu je nekoliko dana provesti u samoći

Piše: E. D. A.

30.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Vrijeme praznika zasigurno je i vrijeme želja i maštanja. Kad si velika zvijezda, o tebi skoro svi znaju sve, ali je mali broj onih koji znaju s kim bi poznate ličnosti otišle na neko nezaboravno putovanje ili čak pusti otok.  

Poznate ličnosti u našoj temi pitali smo koga bi i zbog čega od slavnih ličnosti voljeli povesti na pusti otok. Dok bi neki najradije otišli sami, drugi su nam odmah kao iz topa iznijeli svoje tajne želje.

 Gozba uz kuhara

Jedna od njih je nekadašnja loto djevojka Suzana Mančić, koja je, zamislivši se na pustom otoku, odmah otkrila koga bi voljela pored sebe:

- Na pusti otok rado bih povela slavnog kuhara Džejmija Oliver (Jamie), da preživim nekako, jer bi on sasvim sigurno znao da ni od čega napravi gozbu i uz njega sigurno ne bih bila gladna.

Bosanskohercegovačkom reditelju Srđanu Vuletiću trebalo je malo više vremena da razmisli o tome s kim bi proveo nezaboravne trenutke na pustom otoku, ali je na kraju ipak odlučio.

- Možda bi to bila Emili Dikinson (Emily Dickinson), mirne, blage i pametne duše. Ona je zasigurno osoba s kojom se sve teme ne bi istrošile u prvih sedam dana, ali eto, nažalost, nije među živima pa zato biram Majli Sajrus (Miley Cyrus) kako bi nam bilo veselo. S Majli dobiješ sve u paketu, i sliku i ton – pojašnjava Vuletić.

S druge strane, roker Zvonimir Đukić Đule, frontmen popularne grupe “Van Gogh”, najradije bi se u tom slučaju, kako kaže, odmorio sam.

- Moram priznati da nikoga ne bih poveo. Boli me glava od svih, pa i od mene samog, iz prostog razloga što mi trebaju mir, tišina, sunce i daljina – iskren je Đule.

Ženske priče

Sarah Čerkez, bh. manekenka, na pusti otok otputovala bi s čuvenom pjevačicom Sejd (Sade).

- Volim je zbog njene predivne emotivne muzike koja je obilježila moj pubertet, svakako bih je voljela pitati da mi ispriča kako su nastajali ti svi bezvremenski hitovi – kazala je Čerkez.

Njena kolegica Ana Marija Jurišić dane na otoku provela bi u društvu najboljih drugarica i što dalje od muškog roda.

- Na pusti otok, ako bih mogla da biram, otišla bih s nekim drugaricam. Žene uvijek imaju tema za razgovor, taman bi pusti otok bio super, jer se žalimo da nikad nemamo dovoljno vremena da se ispričamo. A i bilo bi interesantno da vidimo kako je živjeti bez muškaraca – poručuje Jurišić.

 Slavica Delibašić: Niko mi ne treba  

Slavica Delibašić se u prvoj reakciji zapitala šta će ona na pustom otoku.

- Ja sam živjela sa slavnom ličnošću. Moj Mirza nije bio poznat samo u našoj državi i regionu nego i u Evropi i svijetu. Mada, šta će ti iko na pustom otoku - kazala je Slavica.

 Goran Bogdan: Ma, kakve žene, samo knjiga

Iako je miljenik žena, glumac Goran Bogdan, kako kaže, nijednu ne bi poveo na pusti otok. Želja mu je da nekoliko dana provede u samoći.

- Ma, kakve žene! Ne bih ja nikoga vodio sa sobom na to pusto putovanje. U obzir dolazi samo knjiga, i da me niko ne gnjavi –kratko je poručio Bogdan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.