KRALJEVSKA PORODICA

Princ Hari priznao da se htio odreći titule i otkrio zbog koga se predomislio

Posljednjih nekoliko godina bavi se prikupljanjem novca i podizanjem svijesti o stvarima koje on smatra bitnima

Princu nije bilo lako. Arhiv

Avaz.ba

9.1.2019

Kad gledamo snimke princa Herija (Harry) čini se da mu obnašanje kraljevskih dužnosti dolazi prirodno, ali nije uvijek bilo tako.

U intervjuu za "Daily Mail" priznao je da je želio odbaciti titlu i nastaviti živjeti kao običan pučanin.

Dugo vremena sam odbijao odrasti. Nekoliko puta sam bio na rubu sloma- priznao je, ali otkrio da ga je u tome spriječila odanost prema njegovoj baki kraljici.  

- Želio sam otići, ali sam ipak odlučio ostati i pronaći ulogu za sebe. Ne želimo biti samo hrpa slavnih lica, želimo svoje pozicije iskoristiti kako bismo učinili nešto dobro- rekao je Herija.

Kad mu je kraljica predložila da se počne baviti dobrotvornim radom, tu je ideju prihvatio objeručke. Posljednjih nekoliko godina bavi se prikupljanjem novca i podizanjem svijesti o stvarima koje on smatra bitnima. Jedna od njih je i kampanja za mentalno zdravlje u kojoj surađuje sa svojim bratom Vilijam (Williamom) i njegovom suprugom Kejt (Kate). I sam je progovorio o problemima s kojima se nosio nakon smrti svoje majke princeze Dijane (Diane) i priznao da je morao potražiti stručnu pomoć.

Jako smo strastveni oko stvari u kojima pomažemo, to nam je naša majka pokazala na primjeru. Volim se baviti dobrotvornim radom i upoznavati nove ljude. Imam puno razumijevanja za ljude koji su došli iz različitih okruženja i osjećam da sam dio tima. Ni ja nisam bio princ. Bio sam samo Heri- zaključio je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.