EKSKLUZIV

Danis Tanović 8. marta počinje snimanje filma “The Postcard Killings”

Prije nekoliko dana potpisao ugovor sa produkcijom “Good Films” iz Velike Britanije

Tanović u nedjelju sa prijateljima u Londonu. Instagram

Piše: E. BAKIĆ

22.1.2019

Oskarovac Danis Tanović za sebe kaže da je čovjek iz sjene pa i kada radi nešto novo, pokušava to sakriti do samog finiša. Ipak, kako “Dnevni avaz” ekskluzivno saznaje, Tanović je prije nekoliko dana otputovao u London, gdje uskoro počinje snimanje filma u njegovoj režiji. Riječ je o trileru kojis se zove “The Postcard Killings”.

Prema našim saznanjima, Tanović je prije nekoliko dana potpisao ugovor s kompanijom “Good Films” iz Velike Britanije, a producenti su Mirjam Segal (Miriam) i Paul Brenan (Brennan). Da Tanović nešto priprema, potvrđuje i fotografija iz Londona, koju je objavio na svom profilu na Instagramu.

 Nedjeljni ručak

- Nedjeljni ručak sa prijateljima – napisao je Tanović uz objavljenu fotografiju na kojoj je, između ostlih, s čuvenom glumicom Merjem d’Abo (Maryam).

Izvor blizak reditelju otkriva nam da je poslije povratka iz Koreje, gdje je, također, boravio poslovno, spakovao kofere i uputio se na nekoliko mjeseci u London.

- U Londonu 8. marta počinje snimanje novog filma, koji bi trebao biti završen krajem aprila – pojašnjava naš izvor.

Film će se snimati u Londonu i Štokholmu.

- Kako je već potpisao ugovor, sada slijede pripreme, ne misli se vraćati u Sarajevo u skorije vrijeme – kaže izvor.

Posjete porodice

Supruga bh. oskarovca i njihovo petero djece ostali su u bh. prijestonici.

- Tokom tih nekoliko mjeseci Danisovog odsustva, porodica će mu odlaziti u London u posjetu – navodi naš izvor.

Tanović: Snima triler prema noveli Lize Marklund i Džejmsa Patersona. Arhiva

Tražio Erola Zubčevića, produkcija nije dozvolila

Erol Zubčević je direktor fotografije na nekoliko Tanovićevih ostvarenja, ali ovog puta neće sarađivati.

- Danis je htio da Erol radi s njim, ali mu produkcija to nije dozvolila. Uglavnom, njihova su pravila takva, koga žele, i pozovu ga – otkriva naš izvor.

Otkrivamo glavne glumce

Glavne uloge u Tanovićevom novom filmu igrat će Džefri Din Morgan (Jeffrey Dean), koji će utjeloviti lik Džejkoba Kanona (Jacob), zatim Koni Nilsen (Connie Nielsen) u ulozi Valerije Kanon (Valeria), te Džejmi Blekli kao Mek Rudolf (Mac Rudolph). Morgan je poznat po ulozi u hit seriji “Živi mrtvaci”, a Nilsen se istaknula ulogom u filmu “Gladijator”.

Bosanskohercegovački reditelj film režira prema noveli Lize Marklund i Džejmsa Patersona (James Patterson). Scenarij potpisuju Marklund i Endrju Stern (Andrew).

Radnja filma počinje u Londonu, gdje je ubijena kćerka poznatog njujorškog detektiva Džejkoba Kanona. Ubistvo se desilo dok je bila na bračnom putovanju, a nakon toga, u cijeloj Evropi se dešavaju brutalna ubistva parova, kojima se ne nazire kraj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.