JET SET

Rekorderka: Kejt Mos 40. put osvanula na naslovnici "Voguea"

Njen modni izričaj oduvijek je bio inspiracija mnogim ženama, a ništa drugačije nije ni danas

Avaz.ba

2.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Kejt Mos (Kate Moss) je na modnoj sceni od svoje 14. godine, a sada je jedna od najpoznatijih manekenki svih vremena. Njen modni izričaj oduvijek je bio inspiracija mnogim ženama, a ništa drugačije nije ni danas.

No, o njenoj popularnosti i utjecaju na modu možda najbolje govori činjenica da ju je britansko izdanje magazina "Vogue" upravo ugostilo na svojoj naslovnici, nevjerovatni, 40. put. Kada bi se zbrojile sve naslovnice, Kejt je provela čak tri godine na njima, a prvu saradnju s ovom modnom biblijom odradila je davne 1993. sa samo 19 godina. 

- Ona je vrlo direktna. Svaki put kada je pogledate, shvatite koliko je snažna, a osobito kada ste u njenom društvu. Prvi put smo se upoznali na kastingu za "Pepe Jeans". Odmah smo kliknuli. Oduševile su me njene energija i ljepota - napisao je u uvodnom tekstu za majsko izdanje glavni urednik britanskog "Voguea" Edvard (Edward).

Iako je 40 naslovnica zaista impresivna brojka, Edvard je otkrio kako se nada da ovo nije posljednja saradnja s Kejt Mos, o kojoj ima najbolje moguće mišljenje.

- Kejt je žena velikog stila. Ona živi za modu i kroz nju ima osjećaj za odjeću. Na snimanjima, kad stane pred fotoaparat, pretvara se u mnogo različitih likova. Avanturistica je, smiješna, vrckava, brižna i odana. Kejt je zvijezda naslovnice - napisao je on.

"Vogue" je pripremio čak tri različite naslovnice s Kejt Mos u glavnoj ulozi, a ona je ovim angažmanom samo potvrdila da je još jako daleko od modnog penzionisanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.