KRALJEVSKA PORODICA

Hari i Megan za primjer: Uradili su nešto što Vilijam nikada nije

Između ostalog su vijest o rođenju sina objavili prvo na Instagramu

Hari i Megan: Prekršili tradiciju

Avaz.ba

6.5.2019

Megan Markl (Markle) se danas porodila, a u objavi rođenja svog sina princ Hari (Harry) je spomenuo svoje dvije tetke i ujaka, grofa Čarlsa Spensera (Charless Spencer). 

- Njeno Kraljevsko Visočanstvo vojvotkinja od Saseksa jutros je rodila sina u 5:26. Dječak je težak 3,26 kilograma. Vojvoda od Saseksa bio je prisutan na porođaju. Kraljica, vojvoda od Edinburga, princ od Velsa, vojvotkinja od Kornvola, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, ledi Džejn Felous, ledi Sara Mekorkvodejl i Erl Spenser oduševljeni su viješću. Majka vojvotkinje Dorija Ragland, koja je presretna zbog dolaska svog prvog unuka, nalazi se u Frogmor Kotidžu s Kraljevskim visočanstvima. Njeno Kraljevsko Visočanstvo i beba su dobro - glasi puna izjava Bakingemske palate.

Ono što su mnogi odmah primjetili jeste da se u objavi među prvima spominju lejdi Džejn Felous, lejdi Sara Mekorkvodejl i grof Spenser. Hari je na taj način pokazao da jednako uvažava porodicu svoje pokojne mame Dajane (Diana), kao i porodicu svog oca Čarlsa (Charless).

Za razliku od njega, princ Vilijiam (William) i Kejt Midlton (Kate Middleton) Dajanine sestre i brata nisu spominjali u objavama rođenja svoje djece.

Na više načina su Megan Markl i princ Hari prekršili tradiciju, a između ostalog su vijest o rođenju sina objavili prvo na Instagramu. Također, princ Hari je odlučio da oda počast svojoj majci Dajani na način na koji njegov brat Vilijam nikad nije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.