JET SET

Zvijezda serije "Očajne kućanice" ubrzo ide u zatvor

Felisiti Hofman

24sata

28.5.2019

Američka glumica Felisiti Hofman (Felicity Huffman, 56) odlučila se nagoditi s tužilaštvom i, kako je sama rekla, "prihvatiti sve što joj suđenje donese". A to bi, ako bude po željama tužioca, bilo barem četiri mjeseca u federalnom američkom zatvoru.

Zvijezda serije "Kućanice" i glumica Lori Loklin (Laughlin, 54) dio su "hobotnice" slavnih majki optuženih za davanje mita te organiziranje varanja na ispitima kako bi njihova djeca lakše upala u najbolje američke "Ivy League" škole. 

Dok Loklin ne priznaje krivnju, dijelom jer je mislila da tužilaštvo blefira, Hofman je odlučila sarađivati s vlastima.

Priznala je kako je dala 15.000 dolara (oko 25.000 KM) kako bi se poboljšali SAT (ekvivalent državne mature) rezultati njene kćeri. 

- Beskrajno me stid zbog onoga što sam učinila, to je bilo krivo. To što sam htjela pomoći kćerki nije izgovor za kršenje zakona ili nepoštenje - rekla je.

Ipak, užasnuta je, pišu američki mediji, što je, izgleda, čeka minimalno kazna od četiri mjeseca iza rešetaka zatvora, vjerojatno u Kaliforniji. Izgledalo bi to na sljedeći način. Ćeliju bi dijelila s još dvije ili tri žene, a dnevne bi obaveze uključivale i čišćenje toaleta te kupaonica. Porodica bi je mogla vidjeti samo četiri sata mjesečno. 

Američki pravosudni stručnjaci kažu da su šanse da izbjegne zatvor gotovo nepostojeće.

Hofman se boji maltretiranja jer će je ostali mrziti jer je slavna i ima novca, dok je većina ostalih zaglibila u zatvoru velikim djelom jer su siromašni.

Uz to će "Očajna kućanica" morati platiti kaznu od nekoliko hiljada dolara, te nakon izlaska iz zatvora biti barem 12 mjeseci pod nadzorom nadležnih institucija.

- Ona mrzi pomisao da će biti odvojena od porodice i takva mogućnost joj ledi krv u žilama. Ovo će biti ogroman šok i još veći skandal, s obzirom na to da je uživala u svim privilegijama bogatog holivudskog života, a sada će ležati u hladnoj zatvorskoj ćeliji, prenose mediji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.