PANDEMIJA

Čuvena novinarka: Nisam mogla ustati iz kreveta, glava mi je bubnjala

Analitičarka NBA preživjela je pravu dramu

Doris Bruk. Agencije

Avaz.ba

28.3.2020

Doris Bruk (Bruke), čuvena sportska novinarka, koja godinama prati NBA ligu, zaražena je koronavirusom, prenose agencije. Ona je otkrila da je njen test pozitivan iako je prošlo više od dvije sedmice otkako je osjećala simptome. 

Sada se osjeća dobro i simptoma nema, ali je preživjela i malu dramu. Testirana je 17. marta, ali je rezultat dobila tek osam dana poslije. 

- Počela sam da vjerujem da će test biti pozitivan. Iako moji simptomi nisu bili tipični, zbog prirode moje profesije, broja ljudi s kojima se susrećem, znala sam da sam mogla da budem u kontaktu s virusom. Bila sam stalno umorna i glava mi je bubnjala - kazala je Bruk.

Prvi simptom osjetila je još 11. marta, kad je NBA liga suspendirana nakon što je test Rudija Gobera bio pozitivan. Doris je tog dana radila na utakmici između Denvera i Dalasa i tokom ručka je osjetila umor. Zbog umora, od 14. do 17. marta nije mogla da ustane iz kreveta na duže od pet minuta. 

Novinarka nije bila sigurna da li je dobro što je uradila test s obzirom na to da su u SAD imali problema sa malim brojem testova, ali je, zbog porodice i prijatelja, odlučila da se testira.

Doris Bruk radi za ESPN još od 1991., kada je imala 24 godine. Postala je prva žena u historiji koja je zaposlena kao NBA analitičar 2017. godine. U svojoj dugoj karijeri osvojila je veliki broj nagrada.

Doris Bruk. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.