PANDEMIJA I MUZIKA

Lana Jurčević ne miruje, pomaže bolnicama

Prije nekoliko dana poslala poruku neodgovornim građanima

Lana Jurčević: Poznata po svojoj humanosti. Instagram

Avaz.ba

29.3.2020

Borba protiv koronavirusa ujedinila jesvijet, a mnoge strane i domaće slavne osobe svakodnevno doniraju velik novac, pomažu na razne načine. Jedna od njih je i pjevačica Lana Jurčević, poznata po tome što uvijek pruža svoju ruku kada je riječ o dobrotvornim ciljevima.



-Prije otprilike deset dana smo se aktivirali da pokušamo pomoći na neki način. Ovdje se nalazi 5 hiljada rukavica koje idu u bolnice u Zagrebu - Rebro i Dubrava, te Splitu. Pokušavamo naći dezinfekcijska sredstva i maske -  poručila je Lana Jurčević u svom videu.


Lana je prije nekoliko dana poslala poruku neodgovornim građanima:

'Ko' Boga vas molim, ne mrdajte od doma ako ne morate. Ovo je prešlo sve granice. Ljuta sam, tužna, jadna. Vidjela sam snimke koje nisam trebala vidjeti. Pliz. Ako radite, probajte se maksimalno zaštititi. Ostali... Niste na jebenom godišnjem odmoru. Rolanje, bicikli, druženja na veliko i po vani i po kućama. Djeca vam se međusobno igraju po parkićima dok vi sjedite na klupicama i sunčate se, a di su putovanja na vikende, rođendani i gluparije. Da ste pročitali dva teksta i malo se informirali, nikad ne bi ni sebe ni druge dovodili u opasnost - poručila je na Instagram.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.