REAKCIJE

PR tim: Severina je zatražila da se sredstva vrate

Severinini saradnici, s obzirom na to da je ona boravila u Srbiji, podnijeli su zahtjev za mjeru bez njene prethodne saglasnosti, navodi se u saopćenju

Severina. Arhiv

Avaz.ba

23.4.2020

Nakon što je "Večernji list" objavio, a mnogi mediji prenijeli kako bi se u Hrvatskoj u ponedjeljak trebala objaviti lista firmi koje su tražile isplatu minimalca te da konačna lista broji 87.000 firmi, obrtnika i samostalnih profesija za približno 470.000 zaposlenika, a da se na popisu nalazi i Severina (48), koja se vodi kao samostalna profesija, službenim saopćenjem reagirao je i njen PR tim.

- Pjevačici je u vrijeme pandemije koronavirusa prihod opao za više od 20 posto. Tražila je pomoć države za isplatu plaće i zadovoljila osnovni uvjet za državnu potporu - navodilo se u tekstu.

U saopćenju pojašnjavaju:



Severina. Arhiv

- Zatražena je mjera potpore za zaposlenika u firmi "Dobro došao u klub", čija je osnovna djelatnost organiziranje koncertnih djelatnosti koje su, odlukom Štaba civilne zaštite Republike Hrvatske, zabranjeni do daljnjega. Također, Severinini saradnici, s obzirom na to da je ona boravila u Srbiji, podnijeli su zahtjev za mjeru bez njene prethodne saglasnosti i za njenu samostalnu djelatnost. Odmah po današnjem saznanju, Severina je zatražila da se sredstva vrate i pokrenut je postupak za opoziv. Severina osobno uvijek je tu kada je potrebno pomoći pa je tako osobna sredstva donirala nakon potresa u Zagrebu, o čemu nismo imali potrebe komunicirati ili izvještavati javnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.