CRNA SEDMICA

Umro legendarni bolivudski glumac Riši Kapur

Imao je rak i probleme s disanjem

Kapur: Umro u 67. godini. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

1.5.2020

Riši Kapur (Rishi Kapoor), jedan od omiljenijih indijskih filmskih glumaca, koji je bio najpoznatiji po svojim romantičnim ulogama, umro je u 67. godini.

Hospitaliziran je u Mumbaiju.

- Imao je rak i probleme s disanjem. Zbog toga je primljen u bolnicu - rekao je njegov brat Randir (Randhir) indijskim medijima.

Kapur je umro, samo dan nakon što je umro glumac Irfan Kan (Irrfan Khan).

Kapuru je rak prvi put dijagnosticiran 2018. godine. Liječio se u Sjedinjenim Američkim Državama, a u Indiju se vratio 2019. Već nekoliko puta bio je hospitaliziran zbog niza zdravstvenih komplikacija.


Kapur sa suprugom i sinom. Agencije

Uprkos zdravstvenim problemima, Kapur je nedavno najavio da će glumiti Dipika (Deepik) Padukonea u rimejku holivudskog hita "Intern". Glumac je bio aktivan i na društvenim mrežama.

Debitirao je u filmu "Mera Naam Joker" 1970. godine. Uloga koja mu je donijela veliku popularnost je uloga romantičnog voditelja u filmu "Bobby" iz 1973. godine.

Okušao se i kao reditelj u filmu "Aa Ab Laut Chalen" iz 1999. Jedna od njegovih posljednjih uloga bila je u bolivudskoj komediji "102 Not Out".

Inače, Riši potječe iz porodice Kapur koja dominira indijskom filmskom industrijom. Iza njega su ostali supruga Nitu (Neetu), sin Ranbir i kćerka Ridima (Riddima). Njegov sin Ranbir Kapur jedan je od najboljih indijskih glumaca današnjice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.