POSLJEDNJA ŽELJA

Pepeo Šona Konerija bit će prosut i u njegovoj rodnoj zemlji

Preminuo u snu, u svom domu na Bahamima. Imao je 90 godina, a sa njim je te noći bila i njegova supruga

Koneri: Preminuo u 90. godini. Agencije

L. K. P.

10.11.2020


Slavnom glumcu Šonu Koneriju (Sean Connery), koji je preminuo 31. oktobra u 90. godini, bit će ispunjena posljednja želja, da njegov pepeo bude prosut i u njegovoj rodnoj zemlji, Škotskoj.

Ovu vijest potvrdila je glumčeva udovica Mišelin Rokebrun (Micheline Roquebrune) za "Scottish Mail", a prenosi "People".

Kao što je poznato, legendarni Koneri je preminuo u snu, u svom domu na Bahamima. Imao je 90 godina, a sa njim je te noći bila i njegova supruga.


Mišelin i Šon: U braku bili 45 godina. Agencije

-Želio je da njegov pepeo bude prosut na Bahamima, ali i u njegovoj rodnoj zemlji - istakla je Mišelin, navodeći kako bi glumčeva porodica to izrazito voljela, čim dozvoli situacija sa koronavirusom.


-Kad god bude moguće i bude bezbjedno ponovo putovati, namjera porodice je da se vrati u Škotsku sa njim - rekla je Konerijeva udovica, koja ima 91 godinu. U braku sa glumcem bila je 45 godina.


-Željeli bismo da organizujemo i ispraćaj u Škotskoj - nadamo se tome. Ali ne možemo još reći kada će se to dogoditi - izjavila je.


Mišelin je takođe potvrdila da će slavni glumac biti kremiran na Bahamima, na privatnoj ceremoniji, uz prisustvo samo najbližih.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.