OGLASIO SE VANG

Slavni modni dizajner negirao optužbe o seksualnom zlostavljanju

Optužen za seksualno uznemiravanje više muškaraca i transrodnih modela

Vang:. AGENCIJE

A. Vatreš / Telegraf.rs

8.1.2021

Američki modni dizajner Aleksandar Vang (Alexander Wang) je optužen za seksualno uznemiravanje više muškaraca i transrodnih modela. 

Naime, 37-godišnji modni dizajner suočava se sa problemima nakon što su na dva Instagram naloga počele da izlaze priče manekena koji tvrde da ih je Aleksandar seksualno napao u prošlosti. 

U jednoj od prvih objava model Oven Muni (Owen Mooney) je opisao incident koji se navodno dogodio 2017. godine kada je upoznao Aleksandra u jednom prepunom noćnom klubu u Njujorku, kada ga je dizajner dirao po predjelu genitalija. 

Nakon što je Oven to izgovorio u javnosti, drugi muškarci i transrodni modeli su podijelili svoje slične priče. Jedna osoba je čak otkrila da ju je dizajner primorao na noć u svojoj hotelskoj sobi. 

Oko skandala oglasio se i sam Aleksandar Vang.

- Najprije želim da se obradim ljudima koji su mi pomogli da ovaj brend izgradim u ovo što je danas i da kažem nešto o lažnim, izmišljenim i uglavnom anonimnim optužbama protiv mene - započeo je on, prenosi Telegraf. rs.

- Iako sam uvijek bio aktivan u društvenom životu i išao na okupljanja, zabave i koncerte na kojima je bilo alkohola i droge, nikad nisam iskorištavao druge u seksualnom smislu niti ih prisiljavao na nešto. Nikad nisam koristio svoj status i slavu za to - dodao je on.

- Ove neutemeljene optužbe počele su na društvenim mrežama, a pokrenuli su ih profili koji uporno ne poštuju važnost dokaza i proveravanja informacija. Prioritet mi je da dokažem da su ove optužbe lažne i da su podstaknute oportunističkim motivima. Važno je dići glas, ali bitno je i da su optužbe istinite - rekao je on.

- Naš tim čini sve kako bi istražio ove optužbe i obećavamo da ćemo ostati iskreni i transparenti tokom tog procesa. Srećni smo što nam dolazi podrška sa svih strana, želimo da se zahvalimo našim zaposlenima, klijentima i kolegama što stoje uz nas - rekao je Vang.

Uskoro će se cijela stvar naći na sudu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.