ISPOVIJEST

Supruga Đorđa Balaševića otkrila istinu o svom ocu

Pauza je dugo trajala, poslije nekog vremena s druge strane izgovorio je: "Pogriješili ste", kaže Olivera

Balašević: Nikad nije prežalila što nije upoznala oca. Print Screen

Z. K. / Kurir

3.7.2021

Četiri i po mjeseca prošlo je od smrti Đorđa Balaševića, a prvi put u jednoj TV emisiji gostovala je njegova supruga Olivera Balašević. Ekipu "Usijanja" Kurir televizije udovica kantautora ugostila je u njihovom domu u Ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu.

- Nije ovo nikakva estradna tekovina. Kuću je naslijedio Đoletov djed od Steve Erdeljana. U nju sam došla sa 20 godina. Moj divni svekar govorio mi je da moram da završim fakultet i da ne smijem da ostanem neobrazovana - sjeća je Olivera i objašnjava da danas tu odrastaju Đoletove i njene unuke.



Olivera i Đorđe: Skladan brak. Arhiv

Olja je izdala nedavno knjigu "Planeta Dvorište", gdje je pisala o svom teško djetinjstvu. Roman prvenac priča je o jednoj drugoj ljubavi, prema sportu. Vrsna gimnastičarka u četiri sportske discipline, s pregrštom medalja i priznanja, ali i dalje je u duši veliko dijete i djevojčica.

Oliveru Balašević sama je odgajila majka, a ona nikad nije prežalila što nije upoznala oca. Očekivala je da će se javiti kad vidi medalje i da se udala za Đorđa Balaševića, ali je sama odlučila da napravi prvi korak.

- Nazvala sam ga, predstavila se svojim starim imenom i novim prezimenom (Olivera Balašević), objasnila mu, željela sam da ga informiram i o dvije unuke. Pauza je dugo trajala, poslije nekog vremena s druge strane izgovorio je: "Pogriješili ste" - kaže Olivera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.