SUDBINA POP PRINCEZE

Otac Britni Spirs razmišljao da je ponovo smjesti na psihijatriju

Džejmi u dokumentima podnesenim na Vrhovnom sudu okruga Los Anđeles tvrdi da nije odgovoran za smještanje Britni na psihijatriju 2019. godine, potez koji je potaknuo pokret #FreeBritney

Spirs: Želi svoj život nazad. Agencije

L. K. P.

7.8.2021


Otac Britni Spirs (Britney Spears, 39), Džejmi Spirs (Jamie, 69) u petak je otkrio kako je nedavno razgovarao o tome hoće li svoju kćerku ponovo smjestiti u ustanovu za mentalno zdravlje, kako prenosi Page Six.

Džejmi u dokumentima podnesenim na Vrhovnom sudu okruga Los Anđeles tvrdi da nije odgovoran za smještanje Britni na psihijatriju 2019. godine, potez koji je potaknuo pokret #FreeBritney.

No, rekao je da ga je 9. jula nazvala Džodi Montgomeri (Jodi Montgomery), koja je zadužena za Britnine lične i zdravstvene poslove, moleći ga za pomoć zbog njenog "nedavnog ponašanja" i mentalnog zdravlja.


Britni sa ocem. Agencije

Montgomeri je navodno izrazila zabrinutost što pop zvijezda nije pravilno uzimala lijekove i donijela mogućnost psihijatrijskog zadržavanja, što prema kalifornijskim zakonima dopušta da se osoba zadrži na psihijatrijskoj procjeni, ako se smatra da je opasnost za sebe ili druge.

- Gospođa Montgomeri je smatrala da je Britni izmakla kontroli - rekao je Džejmi Spirs u sudskoj izjavi i dodao kako se Montgomeri kasnije predomislila i rekla da ipak nije potrebno. Džejmi tvrdi da od 2018. nije imao kontrolu nad kćerkinim medicinskim odlukama, uključujući njeno zatvaranje u mentalnu ustanovu 2019. godine.

Umjesto toga, odluku su donijeli Montgomeri, koja je dodana u tim konzervatora Britni zbog Džejmijevih zdravstvenih problema, i advokat koji je nekada bio uključen u slučaj, navodi se u sudskim spisima.

Advokatica Mongomeri odmah je negirala tu izjavu.

Podsjetimo, Britni je prije mjesec dana pred sudom izjavila da želi svoj život natrag i kraj 13-godišnje starateljstva koje njen otac ima nad njom. Sud je odbio njenu žalbu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.