SARAJEVO FILM FESTIVAL

Dodijeljene prve nagrade za TV serije i to u šest kategorija: Borisu Isakoviću Srce Sarajeva za ulogu Slobodana Miloševića u "Porodici"

Jasna Đuričić proglašena najboljom glumicom za ulogu u seriji "Grupa"

Piše: N. Ajnadžić - S. Šantić

16.8.2021

Ekipa serije "Porodica" osvojila Srce Sarajeva - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Svečana ceremonija dodjela nagrada "Srce Sarajeva" za TV serije u okviru 27. Sarajevo Film Festivala (SFF) održana je u hotelu "Holiday", a nagrade su dodijeljene u šest kategorija i to za zvijezdu u usponu, najboljeg glumca i glumicu, najbolju dramsku seriju, najbolju komediju i najboljeg kreatora.

Ovo je prvi put da su dodijeljene nagrade za kategoriju TV serija jer je to novina ovogodišnjeg Festivala.

Domaćin, odnosno voditelj ceremonije, bio je Tarik Filipović koji se često šalio na bini.


Nemam govor za razliku od Borisa Isakovića

U kategoriji za najboljeg glumca nominirani za "Srce Sarajeva" bili su Dragan Bjelogrlić (Tajkun), Goran Bogdan (Močvara), Sebastian Cavazza (Jezero), Filip Đurić (Grupa), Boris Isaković (Porodica), Zdenko Jelčić (Novine), Jovo Maksić (Kosti) i Feđa Štukan (Klan).

 Nagrada je pripala Borisu Isakoviću za ulogu Slobodana Miloševića u seriji "Porodica".

- Hvala vam, ovo je velika čast biti s porodicom ovdje i u ovakvoj porodici regionalnoj. Vi ste moja porodica. Ovo srce je srce svih nas i zbog ove nove platforme čini mi se da nas još približava. Hvala vam puno - poručio je Isaković.

Jasna Đuričić (Grupa), Tihana Lazović (Tajkun) , Mirjana Karanović (Porodica), Jelena Miholjević (Crno-bijeli svijet) Olga Pakalović (Novine) , Nika Rozman (Jezero), Nada Šargin (Kalup) i Jovana Stoiljković (Južni vetar) bile su nominirane za Srce Sarajeva koje je naposlijetku pripalo izvrsnoj Jasni Đuričić.

- Ovo je baš čudno jako. Hvala vam svima. Ovo je fantastično. Nemam govor za razliku od Borisa Isakovića, on je očekivao. Ovo je prvi put svima nama, ova nagrada i ovo srce će imati poseban značaj u mom životu - kazala je Đuričić.

Inače, Đuričić i Isaković su bračni partneri, a Đuričić je i predsjednica žirija Takmičarskog programa - igrani film.


Boris Isaković. A. Kauković

Među nominiranima za najbolju dramsku seriju bile su serije "Grupa", "Jezero", "Klan", "Kosti", "Novine", "Porodica" i "Tajkun", a Srce Sarajeva pripalo je ostvarenju "Porodica".

Serije "Crno-bijeli svijet", "Dnevnik velikog Perice", "Mama i tata se igraju rata" i "Zlatni dani" bile su kandidati za Srce Sarajeva u kategoriji najbolje komedije, a pobijedila je serija serija "Dnevnik velikog Perice".

Za nagradu "Srce Sarajeva" u kategoriji za najboljeg kreatora bili su Uroš Tomić i Dragan Đurković (Grupa), Bojan Vuletić (Porodica), Matevž Luzar (Jezero), Ivica Đikić, Nebojša Taraba, Miodrag Sila i Dalibor Matanić (Novine), Slobodan Skerlić (Klan), Dragan Bjelogrlić (Senke nad Balkanom) i Albino Uršić (Dnevnik velikog Perice), a pobjednik je Bojan Vuletić za TV seriju "Porodica".


Jasna Đuričić. A. Kauković

Ekipa serije "Porodica" osvojila je tri nagrade

- Iznenađen sam, nisam očekivao. Jedino što mogu reći za "Porodicu" sigurno nećete gledati nastavak što je velika stvar - kroz smijeh je rekao Vuletić.

U kategoriji za zvijezdu u usponu pobijedila je Ivana Zečević za ulogu Petre u seriji "Grupa". Osim nje, nominirani su bili i Jana Bjelica za ulogu Ane u seriji "Porodica", Aleksandar Dimitrijević za ulogu Šoka u "Klanu", Kaja Šišmanović za Unu u "Crno-bijelom svijetu" te Petar Perkovski za Bojana u seriji "Familijata Markovski".

Ekipa serije "Porodica" osvojila je tri nagrade.

Sponzor dodjele nagrada "Srce Sarajeva" za TV serije jeste BH Telecom koji su objabili iavni poziv za sve autore iz BiH i regiona te je izdvojen iznos od 18 miliona KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.