TAKMIČARSKI PROGRAM

Večeras se igra predstava "To nikad nije bilo" na 20. festivalu bosanskohercegovačke drame Zenica

Rađena je po motivima romana Tvrtka Kulenovića "Istorija bolesti", za koju je adaptaciju i dramatizaciju uradio Darko Lukić, dramaturgiju potpisali Vedrana Božinović i Darko Lukić, a režiju Dino Mustafić

Predstava će biti izvedena u takmičarskom programu Festivala. Narodno Pozorište Sarajevo

H. J. I.

13.9.2021

Dramski ansambl Narodnog pozorišta Sarajevo gostovat će na 20. festivalu bosanskohercegovačke drame Zenica 2021. sa predstavom "To nikad nigdje nije bilo" rađenoj po motivima romana Tvrtka Kulenovića "Istorija bolesti", za koju je adaptaciju i dramatizaciju uradio Darko Lukić, dramaturgiju potpisali Vedrana Božinović i Darko Lukić, a režiju Dino Mustafić. 

Predstava će biti izvedena u takmičarskom programu Festivala, u ponedjeljak, 13. 9. 2021. godine, sa početkom u 19:30 sati.

U predstavi igraju: Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Aldin Omerović, Kaća Dorić, Ermin Sijamija, Emina Muftić, Dino Bajrović, Merima Lepić Redžepović, Mona Muratović, Belma Salkunić, Mak Čengić, Helena Vuković, Hana Zrno i Adnan Salihović.

Za 20 festival bosanskohercegovačke drame je priređeno čak dvadeset programa, od čega je osam predstava u okviru Takmičarskog programa, jedna predstava u okviru Pratećeg programa, koja će biti izvedena u čast nagrađenih i jedanaest ostalih sadržaja Pratećeg programa. 

Selekciju za ovogodišnji Takmičarski program Festivala je izvršila Ljiljana Čekić. Predstave u okviru Takmičarskog programa će ocjenjivati tri žirija: Stručni žiri, Novinarski žiri i Žiri publike.

Stručni žiri će raditi u sastavu: glumac Vahid Džanković, dramaturginja Asja Krsmanović i reditelj Ivan Plazibat. 

Novinarski žiri će raditi u sastavu: Draženko Jurišić, Velida Kulenović i Berina Pašalić i Žiri publike u sastavu: Nina Zablocki, Lejla Abazović i Adis Kriko.

Sve programske aktivnosti Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i 20. festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2021. se odvijaju u skladu sa propisanim higijensko-epidemiološkim mjerama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.