JET SET

Oglasila se oružarka filma "Rust": Ko je kriv za ubistvo Haline Hačins

Istraga je još uvijek u toku, a iz policije navode da još niko nije isključen iz istražnog postupka

Hana Gutirez-Rid. Društvene mreže

L. S. R.

29.10.2021

Sedam dana nakon nesreće na snimanju filma "Rust" u, kojoj je Alek Boldvin  (Alec Baldwin,63)  slučajno usmrtio snimateljicu Halinu Hačins (Halyna Hutchins) ispalivši metak iz rekvizita, oglasila se oružarka  Hana Gutirez-Rid (Hannah Gutierrez-Reed, 24), koja je bila zadužena za oružje na setu.

Izjavu je dala preko svojih advokata i u njoj  tvrdi da ona nije kriva za smrt Haline. Poručila da ona nema pojma kako su pravi meci dospjeli na snimanje, a za sve krivi producente i to zbog stvaranja nesigurnog okruženja.


Halina Hačins. Agencije

- Sigurnost je Hanin prioritet na snimanju. U konačnici, ovaj set nikada ne bi bio ugrožen da nije bilo pravog streljiva. Hana nema pojma odakle su došli pravi meci. Borila se da dobije obuku i odgovarajuće vrijeme za pripremu pucnjave. No sve je postalo nesigurno zbog različitih faktora, uključujući nedostatak sigurnosnih sastanaka - stoji u saopćenju..

I drugi članovi ekipe rekli su da produkcija nije bila sigurna, a većina njih okrivila je pomoćnika reditelja Dejva Kalsa (Dave Halls), za kojeg su rekli da je u prošlosti već bio optuživan za sigurnosne propuste.

Istraga je još uvijek u toku, a iz policije navode da još niko nije isključen iz istražnog postupka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.