KONCERT U SARAJEVU 2022.

Istina o Stingu: U Zagrebu je zahtijevao kuhalo za vodu, rende i đumbir

Sting voli žene i dobro vino, otkriva Tomislav Kašljević koji je muzičku zvijezdu u februaru 2009. doveo u Zagreb

Sting. Agencije

Piše: L. Sarajlić-Ramović

16.11.2021

Vijest da će Sting (70) 19. marta 2022. godine održati koncert u Sarajevu, u Olimpijskoj dvorani Zetra, oduševila je bosanskohercegovačku javnost. Organizator iz Makedonije, agencija „Avalon“, publiku uvjerava da ni pandemija koronavirisa niti politička situacija u BiH i regionu neće utjecati na najavljeni spektakl planetarne muzičke zvijezde u bh. prijestonici.



Druženje u Parizu


Sting, pravog imena Gordon Samner (Sumner), još prije 11 godina gostovao je u regionu, preciznije u Zagrebu. Održao je tada koncert na lutnji sa Zeničaninom Edinom Karamazovim, a producent je bio, također, Zeničanin Tomislav Kašljević.

- To je koncert, koji me je proslavio kao producenta. Održan je 11. februara 2009. godine. Tada nisam bio iskusan u ovom poslu, kao što sam sada, i u uspostavljanju kontakta sa Stingom mi je dosta pomogao Edin – govori Kašljević za „Avaz“.

Da bi dogovorio koncert u hrvatskoj prijestonici Kašljević je zajedno s Karamazovom otišao u Pariz.

- Družili smo se u Parizu. Sting je veoma zabavna, zanimljiva i harizmatična osoba. Voli žene i voli dobro vino – kaže nam Kašljević.

Prisjeća se da ga je tada pitao šta novo priprema.

- A on mi je odgovorio, što mi je ostalo u sjećanju, da ne priprema ništa novo. Rekao mi je: „Ja sam svoje odradio, sada mogu samo reciklirati. Ja sad samo živim od onoga što sam već uradio“ – prenosi nam Kašljević.


Jutarnja kafa

Karamazov, Sting i Kašljević. Arhiva

Govori kako nije ni potrebno naglašavati da je to vrhunski profesionalac s timom sjajnih menadžera i, naravno, tjelohranitelja.

- Ako se sve odvija prema ugovoru, Sting je ugodan za saradnju. Opušten je ako mu okruženje odgovara. Nakon koncerta u Lisinskom sjedili smo u Maloj dvorani u „Lisinskom“ i družili se. Kada je krenuo u hotel, nadmudrio je paparace i ušao u automobil a da ga nisu uspjeli fotografirati – otkriva nam producent.

Jutro nakon koncerta popili su kafu u hotelu „Esplanada“ i Sting je privatnim avionom napustio Zagreb.



Alkohol i ekologija

- Sting je zahtijevao da mu u bekstejdžu bude pripremljeno kuhalo za vodu, rende i đumbir, koji je dobar za glas. Plus razni čajevi. I ništa nije smjelo biti od plastike – otkriva nam Kašljević.

Također, ističe da je Sting i za sponzore koncerta imao uvjete.

- Reklame se nisu smjele odnositi na alkohol, i morale su biti ekološki prihvatljive – dodaje Kašljević.


Koliki je honorar

- Nezahvalno  je govoriti o visini Stingovog honorara. Ali njegova tržišna realnost je između 250.000 i 300.000 eura - smatra  Tomislav Kašljević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.