KRUNA LJUBAVNE PRIČE

Počelo odbrojavanje: Huljićeva kćerka u bračnu luku uploviti će u stilu filmske dive iz pedesetih godina

Nakon crkvene ceremonije, mladenci i uzvanici slavlje će nastaviti u bivšem restoranu Grašine porodice u splitskoj ACI marini, gdje bi se trebali okupiti oko 20 sati

Hana Huljić i Petar Grašo danas izgovaraju sudbonosno da. Arhiv

Z. K. / Gloria

19.2.2022

Malo iza 19 sati danas će splitski muzičari u svom rodnom gradu izmijeniti bračne zavjete. Naime, počelo je odbrojavanje do trenutka kad će Petar Grašo i Hana Huljić stati pred oltar i tako na najljepši način okruniti ljubavnu priču kakva se posljednjih godina ne pamti na hrvatskoj javnoj sceni.


Intimna svadba

Mladenci će imati intimnu svadbu, samo s tridesetak uzvanika, a vjenčat će se u crkvi za koju su se odlučili u zadnji tren. Želja im je bila da se vjenčaju u katedrali sv. Duje, simbolu Splita, no tu su soluciju odbacili iz straha da neće moći zadržati privatnost, a što im je bilo izuzetno vanžo od pvog trena kad su se odlučili na ovaj korak u životu. To je i razlog što će danas uz njih biti samo kumovi te članovi najuže porodice.

S Petrove strane, uz roditelje Snježanu i Zorana te mlađu sestru Bugu s njenom porodicom, vjenčanju će prisustvovati njegova dva kuma sa suprugama: košarkaška legenda Dino Rađa i slovenski chef i ugostitelj Tomaž Kavčić.

A kako ekskluzivno saznaje "Gloria", Dino i Tomaž neće biti i jedini Grašini kumovi - naime, dvojcu će se pridružiti i njegov prijatelj iz djetinjstva te će pjevač imati tri svjedoka svog potpisa na vjenčanom listu.

Hana će imati jednu kumu, pjevačicu Domenicu Žuvelu, a uz nju će biti roditelji Tonči i Vjekoslava, brat Ivan te baka i mamine dvije sestre s porodicama.



Kompletan stajling

Hana će uz vjenčanicu splitskog brenda Arileo nositi posebno za nju dizajnirane salonke iza koje stoje Ivan i Sandra Ledenko. Cipele s detaljima od bisera dizajnerski dvojac prilagodio je Arileovoj vjenčanici koja je nadahnuta pedesetim godinama prošlog stoljeća.

Supružnici Marija i Jurica Pirić za Hanu su osmislili kompletan styling, a kako je riječ o retro vjenčanici, lijepa trudnica na glavi će imati i tipičan ukras iz tog vremena. Dakako, i šminka i frizura bit će u istom duhu, za što je zadužen splitski frizer i vizažist Josip Lijić.

Nakon crkvene ceremonije, mladenci i uzvanici slavlje će nastaviti u bivšem restoranu Grašine porodice u splitskoj ACI marini, gdje bi se trebali okupiti oko 20 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.