PJEVAČICA U SUZAMA

Džamala s djecom napustila Kijev: Bili smo četiri dana u autu bez hrane

Žene su ovih dana rađale u podrumima, poručila je pjevačica

Džamala. Instagram

A. Z.

28.2.2022

Ukrajinska pjevačica Džama (Jamala) oglasila se na svom Instagram profilu i podijelila sa pratiocima kako je izgledao njen bijeg iz domovine. 

Objava Džamale. Screenshot

Kaže de je sve ovo stresno, ali da će zbog svoje djece učiniti sve.

- U noći 24. februara napustili smo Kijev s našom djecom i proveli gotovo četiri dana u automobilu, bez imalo hrane jer se u stanju šoka niko nije sjetio išta ponijeti. Dva kilometra za četiri sata, to je otprilike brzina kojom smo se kretali. Nisam se mogla ranije javljati jer nisam imala interneta i smirivala sam djecu tokom duge vožnje - napisala je Džamala.

Napustila Ukrajinu. Screenshot

Zatim je objavila videosnimak na kojoj u suzama pješači prema granici s Rumunijom. Rekla je kako joj je član obitelji pomogao doći do granice, ali morala je nastaviti pješke. 

- Molim vas ne dajte im da se bore s narodom Ukrajine! Molim vas zaustavite rat! Sačuvajte i vašu i našu djecu - poručila je pjevačica.


Jutros se ponovo oglasila na društvenoj mreži i objavila nekoliko potresnih fotografija i snimaka iz Kijeva te nekoliko fotografija sa svojom djecom prilikom odlaska iz domovine.

 - Želim se probuditi i čuti da je to samo film. Prošlo je pet dana otkako je Rusija napala Ukrajinu. Milioni žena i djece napuštaju svoje domove, ostavljajući svoje muževe da brane zemlju. Ukrajina je ogromna, lijepa i tako neovisna. Mislim da je to ključno. Toliko žrtava, ranjenih... Žene su ovih dana rađale u podrumima. Ne razumijem ovaj krvavi teror. Vjerujem u našeg predsjednika, našu vojsku, naše hrabre muškarce i žene. Mi ćemo pobijediti. Ukrajina se ne može pobijediti! Rusijo, nemoj šutjeti! Recite da ste humani. Razmislite. Zaustavite ovo ludilo! - napisala je Džamala ispod objave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.