ZAŠTO JE OSTAO

BBC-jev reporter koji je plakao tokom javljanja iz Kijeva: Nemojmo se pretvarati da će ukrajinska vojska pobijediti

Niko od nas nije prisiljen doći ovdje, to je dio našeg posla, rekao je Klajv Majri

Klajv Majri. Agencije

L. S. R.

2.3.2022

BBC-jev reporter Klajv Majri (Clive Myrie), koji je dirnuo svjetsku javnost  kad je zaplakao tokom javljanja iz Kijeva, objasnio je zašto je ostao u napadnutom gradu.

- Toliko je s.... u eteru. Niko od nas nije prisiljen doći ovdje, to je dio našeg posla. Svi želimo ispričati što se događa i želimo ispričati tačno i ispravno. To je jako važno jer je toliko s....u eteru, toliko dezinformacija, propagandnih gluposti. Ono što mi želimo postići jest biti iskren u pričanju ove priče - rekao je 57-godišnji novinar kolegi s BBC-ja.

Također je kazao: 


- Nemojmo se pretvarati da će ukrajinska vojska pobijediti u ovoj borbi. Jer ruskih vojnika jednostavno ima previše. Kakav će biti njihov stav prema zapadnim novinarima? To je nešto što također morate odvagnuti. Stigao sam ovdje uoči rata prošlog utorka. Zapravo sam mislio da ću otići tri ili četiri dana kasnije, jer niko nije vjerovao da će Putin krenuti u invaziju, a ja sam još tu. Svakog dana iznova odlučujemo koliko ćemo dugo ostati i što želimo postići - rekao je reporter.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.