RUSKA AGRESIJA

Ukrajinski glumac dao svoju pancirku djetetu koje je spašavao prije nego što su ga ubili

Oleksandra Matvičuk, voditeljica ukrajinskog Centra za građanske slobode, objavila je u nedjelju da je tijelo Paše Lija pronađeno u Irpinu

Paša Li. Agencije

L. S. R.

15.3.2022

Nakon što je svijet prošle sedmice obišla tužna vijest o smrti ukrajinskog TV voditelja i glumca Paše Lija, sada je otkriveno da je ovaj 33-godišnjak poginuo u ratu nakon što je svoj pancir-prsluk dao djetetu, piše "Unilad".

Oleksandra Matvičuk, voditeljica ukrajinskog Centra za građanske slobode, objavila je u nedjelju da je Lijevo tijelo pronađeno u Irpinu, gdje je ubijen dok je pomagao u evakuaciji grada.

Podijelila je i fotografiju glumca koja je nastala nedugo nakon što se pridružio ukrajinskim oružanim snagama, na kojoj ga se može vidjeti kako ošišan i u uniformi sjedi pokraj njemačkog ovčara.


Li je bio aktivan na Instagramu te je sa svojim pratiteljima često dijelio fotke s ratišta, a posljednji put se oglasio dva dana prije svoje smrti.

- Tokom zadnjih 48 sati imali smo priliku sjesti i fotografirati se dok nas bombardiraju... Ali mi se smiješimo jer ćemo se snaći, odbranit ćemo se... Ujedinimo se - napisao je tada Li.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.