PORUKA S PRVE LINIJE

Ukrajinski bend "Antytila" poslao poruku Edu Širanu da želi nastupati na koncertu za Ukrajinu iz Kijeva

Sav prihod od sponzorstva i oglašavanja ostvaren od prijenosa ovog humanitarnog koncerta, za koji se očekuje da će prikupiti više od 3 miliona eura ITV će donirati fondu DEC-a

Ukrajinski bend "Antytila". Twitter

L. K. P.

26.3.2022

Ukrajinski bend "Antytila" uputio je molbu Edu Širanu (Sheeran) za nastup na velikom humanitarnom Koncertu za Ukrajinu koji će se održati 29. marta u Birmingemu, tako što će uživo nastupiti u Kijevu sa prve linije.

Najavljen prošle sedmice, dvosatni humanitarni koncert bit će emitiran na ITV-u kao pomoć ukrajinskom humanitarnom fondu Disasters Emergency Committee (DEC) za pomoć u katastrofama.

Nile Rodgers i Chic, Manic Street Preachers, Tom Odell, Becky Hill i The Kingdom Choir nedavno su najavljeni za nastup koji se održava u Resorts World Arena Birmingham. Prethodno najavljeni nastupi uključuju i Eda Širana, Kamilu Kabeljo (Camila Cabello), Emeli Sande, Gregorija Portera (Gregory) i Snow Patrol.


Nakon što su vidjeli najavu Koncerta za Ukrajinu, članovi benda "Antytila"​, koji se trenutno bore protiv Rusa u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu, poslali su video poruku Širanu putem društvenih zamolivši ga da koncert odsviraju na daljinu iz svoje zemlje.

-Pozdrav Ed Širan, pozdrav iz Kijeva! Mi smo muzičari ukrajinskog benda "Antytila", jednog od najpopularnijih ukrajinskih bendova s ​​puno fanova u Ukrajini i širom svijeta. U vrijeme mira naše smo koncerte održavali na stadionima. Rat je promijenio naše živote i sada se borimo oružjem protiv ruskih okupatora. Zahvaljujemo Vama i svim Britancima na podršci. Vjerujte mi, zahvalni smo i ovoga ćemo se uvijek, uvijek sjećati. Saznali smo za vaš humanitarni koncert za Ukrajinu koji će se održati u Birmingemu. Nudimo i izravni prijenos između Kijeva i Birmingema s tim da se "Antytila" privremeno pridruži nastupu na daljinu. Naš bend će svirati našu muziku u Kijevu, gradu koji se nije predao i nikada se neće predati ruskim okupatorima. Svirat ćete u Birmingemu. Ne bojimo se nastupati pod bombama. Kroz muziku želimo pokazati svijetu da je Ukrajina jaka i nepokorena. Borit ćemo se i pjevati za pobjedu pred cijelim svijetom koji nas podržava. Dakle, spremni smo za 29. mart, poručili su.

Sav prihod od sponzorstva i oglašavanja ostvaren od prijenosa ovog humanitarnog koncerta, za koji se očekuje da će prikupiti više od 3 miliona eura ITV će donirati fondu DEC-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.