AVAZ NA LICU MJESTA

Poslušajte novu pjesmu Dine Melina "Krive karte"

"Krive karte" i "Kako da ti kažem" nazivi su dvije pjesme o jednoj priči

Dino Merlin. Printskrin

Piše: A. Zukić

31.3.2022

Dino Merlin objavio je danas novu pjesmu koja nosi naziv "Krive karte", a promocija je upriličena u BHRT domu. Kao i inače Merlin je autor muzike i teksta.

Dino Merlin se prvim projektom u ovoj godini odlučio odužiti publici na godinama vjernosti. Danas je premijerno predstavljena nova pjesma bh. kantautora kao i video za četvrti singl sa predstojećeg 12. albuma.


"Krive karte" i "Kako da ti kažem" nazivi su dvije pjesme o jednoj priči. Priči o opraštanju i iskupljenju. Priči o srušenim mostovima među ljudima, mostovima koje ponovo treba graditi.

Objavio je novu pjesmu i prateći umjetnički videospot za istu. Doslovno – duplo! Novi singl s istim tekstom dobio je dvije verzije; jednu potpuno umjetničku omotanu u ruho balade nazvanu „Krive karte“, a drugu življu, plesniju, energičniju naziva „Kako da ti kažem“. Jer, kao što kaže i sam kantautor Dino Merlin, neko ljubav i emocije proživljava sasvim romantično, a neko izgara od energije i strasti.


Ovo mu je četvrti singl s novog nadolazećeg 12. studijskog albuma. Nakon regionalnog megahita „Mi“ kojim je najavio album, preko eksplozivnog dueta „Dođi“ sa Senidah te posljednje pjesme „Jedan dan, jedna noć“, Dino 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.