NEGIRA OPTUŽBE

Uhapšen glumac iz "Igre prijestolja": Optužen za seksualni prijestup nad maloljetnikom

Sarađujem s policijom kako bih sve razjasnio, poručio je Džozef Gat

Džozef Gat. Instagram

L. K. P.

14.4.2022


Glumac Džozef Gat (Joseph Gatt) uhapšen je zbog neprikladne seksualne komunikacije s maloljetnom osobom.Policija je 6. aprila izdala nalog za pretres Gatove kuće u Los Anđelesu te je nakon toga uhapsila 50-godišnjeg glumca, objavila je losanđeleška policija, a iz odjela koji istražuje ovaj slučaj pozvali su sve one koji imaju dodatne informacije o ovom slučaju da kontaktiraju policiju.

Glumac je pušten na slobodu istog dana kada je i uhapšen, nakon što je platio kauciju u iznosu od 5 hiljada dolara, a kasnije se oglasio na svom profilu na Instagramu i opovrgnuo sve optužbe. Nazvao ih je "užasnima i potpuno neistinitim".



-Želio bih se osvrnuti na potpuno strašne i neistinite optužbe na svoj račun. Sve je potpuno krivo. Sarađujem s policijom kako bih sve razjasnio. Veselim se tome da očistim svoje ime. Hvala svim mojim prijatiocima i svima koji me podržavaju, a koji znaju da je to neistina i razumiju da iz pravnih razloga ne mogu na društvenim mrežama dodatno komentirati ovaj slučaj, napisao je glumac.

Gat je poznat po svojoj ulozi u tri epizode "Igre prijestolja", u kojima je utjelovio lik Tena Varga (Thenn Warg), a nedavno se pojavio i u seriji NCIS: New Orleans, kao i u nadolazećem DC filmu "Black Adam".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.