OGLASILA SE NA INSTAGRAMU

Prva reakcija Amber Herd nakon odluke Suda: Razočarenje koje osjećam danas je nemoguće opisati

Vjerujem da su Džonijevi advokati uspjeli natjerati porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i zanemari dokaze koji su bili toliko uvjerljivi, napisala je

Herd: Sud presudio u korist Depa. AFP

E. Ć.

1.6.2022

Nakon što je Sud donio odluku prema kojoj je Džoni Dep (Johnny Depp) dobio tužbu protiv Amber Herd (Heard) za klevetu, glumica se oglasila na društvenim mrežama.


- Razočarenje koje osjećam danas je nemoguće opisati. Srce mi je slomljeno što brdo dokaza još uvijek nije bilo dovoljno da se suprotstavim nesrazmjernoj moći, uticaju i uticaju mog bivšeg muža.

Još sam više razočarana šta ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje. Vraća sat u vrijeme kada bi žena koja je progovorila i progovorila mogla biti javno osramoćena i ponižena. To odbacuje ideju da se nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno.

Vjerujem da su Džonijevi advokati uspjeli natjerati porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i zanemari dokaze koji su bili toliko uvjerljivi da smo pobijedili u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Žao mi je što sam izgubio ovaj slučaj. Ali još sam tužniji što sam izgleda izgubio pravo koje sam mislio da imam kao Amerikanac – da govorim slobodno i otvoreno - napisala je Herd.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.