2. OKTOBRA U SARAJEVU

Ususret muzičkom spektaklu: Na bini sa Stingom i njegov sin

U prodaji su dostupne preostale ulaznice za parter zonu, čija cijena iznosi 69 KM

Sting sa sinom. Agencije

Piše: L. S. R.

7.9.2022

Ostalo je nešto manje od mjesec do dugoočekivanog koncerta Stinga u sarajevskoj Zetri 2. oktobra i u prodaju je pušten i posljednji kontingent ulaznica.

Radi se o ulaznicama koje je publika vratila kada je došlo do promjene termina koncerta usljed prolongiranja turneje zbog pandemije koronavirusa. U prodaji su dostupne preostale ulaznice za parter zonu, čija cijena iznosi 69 KM.


Veliki spektakl

- Njegova jesenja turneja započinje 20. septembra u Tampereu u Finskoj i trajat će sve do kraja novembra. U ovom dijelu turneje će održati 28 koncerata i zadovoljstvo nam je što smo uspjeli pronaći datum i za održavanje sarajevskog koncerta uprkos prolongiranju turneje. Želimo da pozovemo sve ljubitelje dobrog zvuka da nam se pridruže na najvećem spektaklu godine 2. oktobra u Zetri - istakao je Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće „Avalon“.

Još nije odlučeno gdje će muzička megazvijezda boraviti u bh. prijestonici, kao što nije utvrđeno ni kada tačno dolazi.

- Znate kako je to s velikim zvijezdama. Može se desiti da direktno iz aviona izađe na binu - kaže naš izvor.

Koncert će trajati dva sata i bit će sastavljen od Stingovih najvećih hitova, ali će istovremeno biti i promocija novog albuma „The Bridge“, koji izlazi 19. novembra i već je najavljen uspješnim singlom “Rushing Water”.


Specijalni gost

Kao specijalni gost, koncert će otvoriti 45-minutni nastup Džoa Sumnera (Joe Sumner) s njegovim bendom. Tako će Sarajevo te večeri ugostiti i Stingovog sina, koji se, također, bavi muzikom.




Poseban dan

Za Stinga je dan koncerta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine poseban. Ona će tada, naime, proslaviti 71. rođendan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.