REKORDAN BROJ PRIJAVLJENIH

Saša Popović uoči 16. sezone "Zvezda Granda": Imamo opet dosta dobrih takmičara iz BiH

Prvi put ove godine potraga za muzičkim talentima nastavljena je u Zagrebu i Podgorici

Saša Popović. Instagram

L. S. R.

31.10.2022

Šestaesta sezona "Zvezde Granda'' počinje u subotu, 5. novembra, u 20 sati na Novoj BH.

Novost šesnaeste sezone je da kandidati više neće biti sakriveni zavjesom i od prvog pojavljivanja žiri će ih moći vidjeti. Također, u novoj sezoni neće biti produkcijskog žirija u kome su Mili i Snežana, već oni postaju ravnopravni članovi stučnog žirija.

- Produkcije nema, njih osmero su ravnopravni, sada imamo osam tastera, ukoliko kandidat dobije pet „da“, prolazi dalje. Osim toga, kandidat koji dobije pet može da bira mentora, sa tim što mentor može da ih odbije. To je klasični prvi krug, da se raspodijele kandidati - rekao je Saša Popović.

Audicije za novu sezonu su tokom ljeta održane u Bosni i Hercegovini, Sjevenoj Makedoniji, Srbiji, a prvi put ove godine potraga za muzičkim talentima nastavljena je i u Zagrebu te glavnom gradu Crne Gore, Podgorici.

 Broj prijavljenih kandidata u sezoni 2022/2023. je 7.000 što je rekordna brojka prijavljenih od početka emitiranja šou.



Sanja Kužet i Voja Nedeljković. Nova BH

Uspjeh Bosanaca i Hercegovaca u ovom šou je dominantan, a prema riječima Saše Popovića, brojni kvalitetni kandidati iz BiH stižu i ove godine na veliku scenu da pokažu svoj muzički talenat.

- Imamo dosta dobrih takmičara iz BiH i u ovoj sezoni, a siguran sam da će ih barem trećina biti u finalu, možda i polovina. Vidjet ćemo kada dođemo do finala.“

Čak osam puta, titula „Zvezde Granda“ pripala je upravo takmičarima iz naše zemlje. Amar Jašarspahić, Mirza Selimović, Haris Berković, Ibro Bublin, Anid Ćusić, Džejla Ramović, Mahir Mulalić i Nermin Handžić zasluženo su odnijeli pobjede u prethodnim sezonama.

Uigrani voditeljski dvojac čine Sanja Kužet i Voja Nedeljković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.