VISOKI SUD U LONDONU

Princ Hari stigao na ročište protiv izdavača "Daily Maila"

Tužio ih za prisluškivanje

Princ Hari. AP

L. S. R.

27.3.2023

Britanski princ  Hari (Harry) stigao je u ponedjeljak na Visoki sud u Londonu na ročište protiv izdavača novina "Daily Mail" zbog navodnog prisluškivanja telefona i drugih povreda privatnosti.

Sedmero tužitelja

Hari, mlađi sin kralja Čarlsa (Charles), podnio je tužbu protiv "Associated Newspapersa" zajedno s drugim poznatim osobama, uključujući pjevača Eltona Džona (John), njegovog supruga i redatelja DEjvida Furniša (David Furnish) te glumice Elizabet Harli (Elizabeth Hurley) i Sadi Frost (Sadie). Prvi dan pripremnog ročišta održava se u ponedjeljak, a ne očekuje se da će iko od tužitelja govoriti.

Sedmero tužitelja pokrenulo je postupak prošle godine, ali pravna ograničenja koja je tražila novinska grupacija znače da konkretni detalji njihovih navoda dosad nisu objavljeni.

Prema izjavi koju su u oktobru objavili advokati Frost i Harija, slučaj protiv "Associated Newspapersa" uključuje optužbe za prisluškivanje telefonskih poziva, automobila i domova te plaćanje policiji za osjetljive informacije.

Poriču optužbe

"Associated Newspapers", izdavač "Daily Maila", "The Mail on Sundaya" i "Mail Onlinea", rekao je da "u potpunosti i nedvosmisleno" poriče optužbe. 

Traže da se slučaj odbaci.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.