DŽON LAJDON

Uvrede i psovke na račun Megan i Harija: Legendarni panker nije štedio riječi

Ako želite da budete normalni i van kraljevske porodice, onda od***ite

Megan Markl i princ Hari. AP Photo/Peter Dejong

N. Aj. / Telegraf.rs

15.4.2023


Član grupe "Sex Pistols" Džon Lajdon (John Lydon) u novom šokantnom intervjuu, poručio je svojim komšijama princu Hariju (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) - da od***u.

Lajdon koji danas ima 67 godina, rođen je u Londonu, a preselio se u Malibu prije više od tri decenije, a od 2019. godine jedva da pozdravlja svog kolegu, britanskog iseljenika, princa Harija, koji se preselio sa Markl u obližnji Montesito.

Navodno traže privatnost

Pank muzičar, formalno poznat pod svojim umetničkim imenom Džoni Roten (Johnny Rotten), pobijesneo je tokom interjvua na "zlobnog" princa i njegovu suprugu, rekavši da par ne prestaje da govori – uprkos tome što navodno traže privatnost.

- Ako želite da budete normalni i van kraljevske porodice, onda od***ite. Samo od***i i umukni - izjavio je on, kako prenosi NY Post.

Lajdonovo kritikovanje bivših članova kraljevske porodice i nije šok, s obzirom na to da je najpoznatija pjesma "Sex Pistolsa" bila antimonarhijska himna "Bože čuvaj kraljicu". Pjesma iz 1977. godine — koja uključuje stihove "Bože čuvaj kraljicu/fašistički režim" i "Bože čuvaj kraljicu/ona nije ljudsko biće" — šokirala je mnoge nakon objavljivanja, a kritičari su tvrdili da je to "napad" na kraljicu Elizabetu II.

Džon Lajdon. Richard Shotwell/Invision/AP

Muzičar je u intervjuu potvrdio i da je ranije bio u sličnoj situaciji kao Hari i Markl, i da se svađao sa drugim javnim ličnostima. Međutim, odlučio je da se ne žali javno na svoje privatne pritužbe.

Krunisanje djeda

Dalje je opisao Harijeve nedavne memoare "Spare" kao "veoma zlobne prema porodici i prijateljima".

Lajdon nije jedina poznata ličnost koja se posljednjih dana istupa protiv kraljevske porodice. Britanka Lizi Kandi, koja je nekada bila prijateljica Megan Markl, kritizirala je svoju bivšu drugaricu te rekla da je sebična jer je pokleknula da prisustvuje predstojećem krunisanju kralja Čarlsa III.

- Mislim da Megan neće doći na krunisanje jer zna da će biti izviždana, a svoja osjećanja i brigu zbog zviždanja stavlja ispred svoje djece. Mislim da je užasno što Lilibet (Lilibeth) i Arči (Archy) neće biti na krunisanju svog djeda - rekla je Kandi (54) za Daily Mirror.

U utorak je potvrđeno da Markl neće biti na krunisanju, zakazanom za 6. maj. Princ Hari će prisustvovati historijskom događaju sam, usred svađe para sa kraljevskom porodicom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.