INFORMATIVNI RAZGOVOR

Feđa Štukan za "Avaz" otkrio detalje zaustavljanja na graničnom prijelazu Mali Zvornik

Trajalo je malo duže, ali nemam riječi da kažem koliko je sve prošlo regularno, rekao je Štukan

Feđa Štukan. Facebook

13.6.2023

Na graničnom prijelazu Zvornik Mali, na srbijanskoj strani, zadržan je danas sarajevski glumac Feđa Štukan. 

On je za portal "Avaza" otkrio detalje zadržavanja na granici. Kako nam je rekao, zadržan je od 14 do 20 sati zbog informativnog razgovora.

Razgovor trajao šest sati

- Informativni razgovor je bio u pitanju u vezi protesta, ali sve je okej stvarno. Divni su ljudi bili. Trajalo je malo duže, ali nemam riječi da kažem koliko je sve prošlo regularno. Šest sati je razgovor trajao, ali više zbog administrativnih procedura. Nemam riječi protiv da kažem - govori nam Štukan. 

Osvrnuo se i na proteste u Beogradu i na činjenicu da je zbog toga zaustavljen.

Dvosmislena izjava

- I ja sam dao onako jednu dvosmislenu izjavu vrlo koja se može protumačiti kao poziv na nemire. Bila je frka, mnogo ljudi, prilaze kamere i ja sam to nesmotreno izgovorio. Ja ne mogu reći da ne podržavam te proteste ali ne bih nikad podržao nasilje i nasilne proteste. Ja nikada u životu nisam bio za nasilje ni na kakvim protestima. Znate da su protesti koje sam ja organizirao uvijek bili bez incidenta. Kao što smo se mi onda uhvatili za ruke i nikome nismo htjeli dati da izađe iz zgrade par dana i to je zapravo jedino nasilje koje se tada desilo - zaključio je Štukan za portal "Avaza". 

Kako nam je rekao, nije mu izrečena neka zabrana, odnosno barem on ne zna za nju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.