OGLASIO SE SUNAK

Britanski premijer: Kejt Midlton je nepravedno tretirana u javnosti, divim joj se

Moje misli su sa princezom od Velsa, princem od Velsa, kraljevskom porodicom i posebno njeno troje djece, poručio je Sunak

Sunak: Poslao poruku podrške Kejt Midlton. AP / Screenshot

E. Ć.

22.3.2024

Premijer Velike Britanije Riši Sunak (Rishi) se oglasio nakon vijesti da Kejt Midlton (Kate Middleton) ima rak.

- Moje misli su sa princezom od Velsa, princem od Velsa, kraljevskom porodicom i posebno njeno troje djece u ovom teškom trenutku. Princeza od Velsa ima ljubav i podršku cijele zemlje dok nastavlja svoj oporavak - napisao je Sunak.

On je naglasio kako je Kejt Midlton svojim obraćanjem, u kojem je objavila svijetu da ima rak, pokazala ogromnu hrabrost. Potom je kritikovao nefer tretman koji je imala na društvenim mrežama.

- Posljednjih sedmica bila je podvrgnuta intenzivnom propitivanju i nepravedno je tretirana u određenim medijima širom svijeta i na društvenim mrežama. 

Kada su u pitanju zdravstvena pitanja, kao i svima drugima, mora joj se omogućiti privatnost da se fokusira na liječenje i da bude sa svojom voljenom porodicom - istakao je Sunak.

Poželio je Kejt Midlton brz oporavak u svoje ime, ali i u ime cijele zemlje.

Podsjetimo, Kejt Midlton se danas konačno oglasila i objavila šokantnu vijest da ima rak. Nije poznato od kakvog tipa raka boluje princeza od Velsa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.