OSVOJILA GA LANA

Napustio kamp reprezentacije uoči prvenstva: Oženio se fudbaler Juranović

Mladi par je u srijedu priredio vjenčano slavlje za porodicu i prijatelje

Slavlje Josipa i Lane. Instagram

S. S.

30.5.2024

Fudbalski reprezentativac Hrvatske Josip Juranović oženio je svoju dugogodišnju djevojku, Riječanku Lanu Miholjević još prošle godine, ali samo kod matičara.

Mladi par je u srijedu priredio vjenčano slavlje za porodicu i prijatelje. Vjenčanju je prisustvovala i tim mendžerica hrvatske reprezentacije Iva Olivari, koja je na Instagramu podijelila snimak prvog plesa mladenaca, koji pršte od sreće i zadovoljstva.

S osmijehom na licu odradili su prvi ples za deset, a mladenka je blistala u dugoj, bijeloj vjenčanici bez rukava.

Iako je Juranović pozvao i druge reprezentativce, trener Zlatko Dalić nije ih pustio iz Rijeke, gdje su započele pripreme za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Tako je defanzivac dobio slobodan dan za svoje veliko slavlje, s obzirom na to da je taj datum rezervisao još prije gotovo 18 mjeseci.

Fudbaler Union Berlina i Riječanka zaljubili su se prije pet godina u Splitu, a u tom su se gradu i zaručili u maju 2022. u Splitu. Tada su odmah spojili ugodno s korisnim pa su proslavili i njenu fakultetsku diplomu.

Upoznali su se preko prijatelja, a Juranović je jednom prilikom izjavio da ga je Lana odmah osvojila, iako o fudbalu nije znala puno. Zanimljivo, Lana dolazi iz sportske porodice - njen otac je jedan od najboljih hrvatskih biciklista, Vladimir Miholjević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.