KAKAV LUKSUZ

Oženio se sin indijskog milijardera: Na svadbu potrošeno 600 miliona dolara, među gostima bile i svjetske zvijezde

Proslava će trajati tri dana

Vjenčali se nakon 6 godina veze. Instagram

Dž. R.

13.7.2024

Indijski milijarder je za svog sina pripremio svadbu godine, a Anant Ambani i Radika Merčant (Radhika Merchant) su izrekli sudbbonosno da. S njima su sreću podijelile mnoge svjetske zvijezde.

Tri dana

Među zvanicama našli su se Kim i Kloi Kardašijan (Khloe Kardashian), nigerijski reper Rema, Toni Bler (Tony Blair), Boris Džonson (Johnson), Džon Sina (John Cena), Prijanka Čopra (Priyanka Chopra) i njen suprug Nik Džonas (Nick Jonas) kao i mnogi drugi.

Proslava će trajati tri dana. Na vjenčanje je potrošeno 600 miliona dolara. Radika je za novo izdanje magazina Vogue India pozirala u raskošnoj vjenčanici koju je dizajnirala Rea Kapur (Rhea Kapoor).

Par se zaručio u decembru 2023. nakon šest godina zabavljanja. Prije vjenčanja su organizovali nekoliko zabava. Džastin Biber (Justin Bieber), Rijana (Rihanna), Kejti Peri (Katy Perry) i Andrea Bočeli (Bocelli) su samo neki od muzičara koji su ih zabavljali.

Krstarenje za goste

U maju su za 800 gostiju organizovali četvorodnevno krstarenje duž obale Sredozemnog mora. Mukeš (Mukesh) je svom sinu Anantu i snahi Radiki za vjenčanje darovao vilu od 80 miliona dolara s 10 spavaćih soba u Dubaiju.

Mukeš je direktor kompanije Reliance Industries. Forbes je njegovo bogatstvo procijenio na više od 110 milijardi dolara. On je najbogatija osoba u Aziji i 11. najbogatija osoba na svijetu.

Radika je kćerka farmaceutskih tajkuna Virena i Šejle Merčant (Shaila Merchant).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.