SPOJ MODERNOG I TRADICIJE

Najljepše Indijke svih vremena zablistale na svadbi azijskog milijardera: Prijanka Čopra je neponovljiva

Na trodnevnom vjenčanju okupila se ne samo indijska već i svjetska elita

Prijanka Čopra bila Miss svijeta - Avaz
Prijanka Čopra i Nik Džonas - Avaz
Ajšvarija Raj - Avaz
Dnevni avaz
Dipika Padukone  - Avaz
+1
E. Ag.

14.7.2024

Anant Ambani, najmlađi sin i jedan od nasljednika najbogatijeg čovjeka Azije Mukeša Ambanija, oženio se dugogodišnjom djevojkom, inače kćerkom porodičnih prijatelja, Radikom Merčant. Par je prije nekoliko mjeseci organizovao ekstravagantnu proslavu najave vjenčanja, da bi tokom prethodna dva dana pokazali šta je pravi glamur. Naime, oni su 12. jula otpočeli s velikim svadbenim veseljem na gala nivou u Mumbaju i cijeli spektakl traje sve do danas, a mnogi tvrde da će ostaviti višedecenijski utjecaj na nadolazeće vjenčane proslave među bogatim i slavnim.

Svadba vijeka

Mediji nisu usaglašeni koliko tačno košta svadba vijeka - cifre se kreću od 300 pa sve do 600 miliona dolara. U svakom slučaju, iznos je nevjerovatan!

Na trodnevnom vjenčanju okupila se ne samo indijska, već i svjetska elita, pa su samo neke od zvanica nekadašnji britanski premijeri Boris Džonson i Toni Bler, Kim i Kloi Kardašijan, Džon Sina... No, posebnu pažnju kada je riječ o damama privukle su tri najljepše Indijke svih vremena, bar one svjetski poznate, a to su Prijanka Čopra, Ajšvarija Raj i Dipika Padukone.

Holivudska glumica i žena koja je 2000. ponijela titulu Miss svijeta na vjenčanje Radike i Anantija stigla je u društvu supruga Nika Džonasa. Supružnici su i inače poznati kao jedan od najbolje obučenih parova na svijetu, a to su potvrdili i ovog puta. Nik je izabrao muški set u indijskom duhu, sastavljen od svijetloroze satenskih pantalona i dužeg kaputa od tvida. Vrlo zanimljivo modno rešenje, zar ne?

Prijanka je definitivno bila jedna od najbolje obučenih žena, izabravši spoj tradicionalnog i modernog, uspjevši da pomiri indijske i prozapadne trendove. Naime, ona je izabrala spektakularan komplet indijskog brenda 'Tarun Tahiliani' u prelijepoj boji šafrana, a sačinjen je od dugačke suknje punog A kroja i kratkog topa sa ogromnim tilom koji pada sa ramena. Upravo je taj top donio dašak seksepila, otkrivši Prijankin duboki dekolte i malo gole kože u predjelu stomaka.

Jedna od najpoznatijih bolivudskih glumica i još jedna dama koja je osvojila titulu Miss svijeta, i to još davne 1994., bila je gost na vjenčanju Ambanijevih, Ajšvarija Raj na svadbu je stigla u društvu kćerke Aradije.


Ajšvarija je prvu večer blistala u crvenoj haljini od satena sa zlatnim vezom, koja je izgledala vrlo bogato i raskošno, kakve i jesu tradicionalne kreacije. Upečatljiva čoker ogrlica sa detaljima u boji smaragda i ukras za kosu zaokružili su njeno izdanje.

Najplaćenija glumica Indije i jedna od najplaćenijih na svijetu Dipika Padukone na vjenčanje je stigla u poodmakloj trudnoći, a izgledala je vrlo glamurozno i privlačno.


I ona se opredijelila za tradicionalno indijsko ruho, te za crvenu i zlatnu, prepoznatljive svečane boje u ovoj ogromnoj zemlji. Blistala je u dugačkoj, zatvorenoj haljini crvene boje sa efektnim zlatnim detaljima, te odgovarajućem kaftanu. Pompezan nakit sa rubinima i cvijeće u kosi doprinijeli su tome da izgleda još upadljivije i raskošnije, piše Žena.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.